ВУКОВИЋ: EYOF 2019 ПОЗИЦИОНИРАО ИСТОЧНО САРАЈЕВО У ВРХ ЕВРОПСКИХ СПОРТСКИХ ДОГАЂАЈА

1046

Осврћући се на тек завршени Европски омладински олимпијски фестивал  (EYOF 2019), Ненад Вуковић, градоначелник Источног Сарајева је истакао задовољство што је град Источно Сарајево био један од организатора спектакуларног догађаја који је Источно Сарајево и Републику Српску позиционирао у сам врх европских спортских догађаја.

„То је пројекат који нас враћа на сцену организације великих такмичења у зимским спортовима, то је догађај који је учинио  својеврсну промоцију и града Источног Сарајева и туристичких  потенцијала, то је пројекат који је показао да можемо сарађивати са комшијама у граду Сарајеву, на бази тема гдје нађемо заједнички интерес. Преко овог пројекта смо успјели објединити све  институције у БиХ, што се иначе веома ријетко дешава“, истакао је градоначелник Источног Сарајева гостујући у емисији „Лицем у Лице“ ИС Радија.

Вуковић је истакао и лично задовољство што је, како је истакао, успио убиједити све нивое власти у БиХ да се окупе око пројекта „EYOF 2019“, у којем су сви имали користи,  а нико штете.

„Потврда  да смо ми то успјели је била и церемонија затварања фестивала, гдје смо видјели представнике институција власти на свим нивоима“, рекао је Вуковић.

По ријечима Вуковића, Источно Сарајево је положило испит када су у питању борилишта и организација спортова који су били у надлежности клубова,који су били организатори на подручју града Источног Сарајева.

„Обилазио сам борилишта и на Јахорини, Двориштима и СПЦ „Пеки“ у Палама и са сигурношћу могу рећи да смо положили испит који нам омогућава да се у наредном периоду квалификујемо и за наредне велике догађаје у овим спортовима“, тврди Вуковић.

Он истиче и да је велико задовољство било видјети и СПЦ „Пеки“ који је постао олимпијска дворана и која је одолила задатку организације карлинга.

„Оно што чујемо од техничких делегата који су оцјењивали рад борилишта је да је дворана „Пеки“ била најорганизованије борилиште од свих седам борилишта која су била у функцији „EYOF 2019“. Желим да упутим честитке управо тиму људи из СПЦ“Пеки“ који су били укључени у организацију карлинга за одлично урађен посао“, рекао је Вуковић.

ДВОРАНА „ПЕКИ“ ПОНОСНИ ПРОЈЕКАТ У ПАЛАМА, ИАКО СУ НЕКИ ТВРДИЛИ ДРУГАЧИЈЕ

Гостујући у емисији „Лицем у Лице“ Вуковић је истакао и чињеницу да је дворана „Пеки“ данас поносни пројекат у Палама, иако се годинама уназад спомињала као пропали пројекат.

„Имали сте људе који су говорили да је то пројекат пропале политике,а који данас уживају у тој дворани. Имали сте људе који су рекли да то никад неће бити направљено, а данас их можемо примјетити да су често у дворани на рекреацији или долазе са члановима породице. Имали сте људе који су говорили да ће то бити камен око врата Општини, а никад није била камен око врата. Имали сте и оне који су говорили да је кредит за дворану неподношљив, а кредит је враћен, иако та информација није довољно пласирана у јавности“, нагласио је Вуковић.

Наводи и да грађани општине Пале заслужују да знају да је кредит за изградњу дворане „Пеки“ враћен и да она није, нити је била камен око врата.

 

/ИС радио/