ВУКОВИЋ: ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ДА БУДУ У ФОКУСУ ПАЖЊЕ СРБИЈЕ

913

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић изјавио је да очекује да ће шест општина у саставу града поново бити у фокусу пажње Србије поводом најаве о могућности финансирања нових пројеката у општинама широм Републике Српске.
“Добро је да Србија показује приврженост Републици Српској и бригу о српском народу ван Србије онако како то ради у посљедње вријеме. Пројекти који су до сада урађени средствима Србије заслужују пажњу јавности и то је нешто што сви можемо позитивно оцијенити“, рекао је Вуковић Срни.

Нагласивши значај што ће наредних дана у Бијељини бити одржан састанак руководства Републике Српске и градоначелника и начелника из Српске са предсједником Србије Александром Вучићем на којем ће разговарати о сарадњи, Вуковић је изразио наду да ће челници локалних заједница имати адекватне пројекте које ће предложитит Србији за финансирање.

Он је подсјетио да је 7. септембра 2017. године био домаћин једног сличног састанка на којем су са Вучићем разговарали о пројектима који су у то вријеме били актуелни, а сада се неки већ реализују.

Премијер Републике Српске Радован Вишковић недавно је најавио да ће почетком маја, највјероватније у Етно-селу “Станишићи” код Бијељине, бити одржан састанак свих начелника и градоначелника из Српске, те неколико из Федерације БиХ гдје је већинско српско становништво.

Састанку би требало да присуствују и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједник Српске Жељка Цвијановић, предсједник Србије Александар Вучић, премијер Србије Ана Брнабић и други званичници из Српске и Србије.

Вишковић је рекао да би на састанку требало да буде ријечи о реализацији досадашњих пројеката и даљој сарадњи у будућим пројектима за које се већ сада праве планови.

/Срна/