ВУКОВИЋ И ЛУЧИЋ ЧЕСТИТАЛИ ДАН ВОЈСКЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

758

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић и предсједник Скупштине града Мирослав Лучић упутили су честитку команданту Трећег пјешадијског (Република Српска) пука Оружаних снага Босне и Херцеговине бригадиру Милану Радојчићу, официрима и војницима, поводом 12. маја,  Дана Војске Републике Српске и Данa Трећег пјешадијског (Република Српска) пука, који баштини традицију Војске Републике Српске.

„Свим припадницима Трећег пјешадијског (Република Српска) пука и Војске Републике Српске, у име Градске управе Источно Сарајево и наших грађана, честитамо Дан Војске Републике Српске.  Желимо да наставите да, као и до сада, баштините славну традицију Војске Републике Српске и чувате успомену на хероје који су своје животе уткали у темеље Републике Српске“, истакли су Вуковић и Лучић.

„ Храбри борци Војске Републике Српске дали су немјерљив допринос у одбрани српског народа у Босни и Херцеговини и очувању Републике Српске, због чега је ово један од најзначајнијих датума у новијој српској историји. Ово је и дан који треба да нас изнова подсјети на обавезу коју, као друштво, имамо према демобилисаним борцима Војске Републике Српске, ратним војним инвалидима и породицама погинулох бораца, те да уложимо додатни напор на обезбјеђењу бољег статуса за ове категорије становништва“, наведено је у честитки, коју су, поводом, 12. маја – Дана Војске Републике Српске, упутили градоначелник Ненад Вуковић и предсједник Скупштине града Мирослав Лучић.