ВУКОВИЋ И ЛУЧИЋ ПРИРЕДИЛИ ИСПРАЋАЈ ЗА ОЛИМПИЈЦЕ

1401
Вуковић и Лучић са садашњим и бившим учесницима Зимских олимпијских игара

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић и предсједник Скупштине града Мирослав Лучић организовали су данас на Јахорини испраћај за учеснике предстојећих Зимских олимпијских игара у јужнокорејском граду Пјонгчангу – Тању Каришик Кошарац, Младена Плакаловића и њихове тренере Томислава Лопатића и Драгана Јефтовића и уручили им пригодне поклоне.

„Мањег града са више учесника на зимским олимпијским играма сигурно нема на свијету и ми требамо то цијенити и бити поносни“, рекао је Вуковић и честитао суграђанима који одлазе у Пјонгчанг.

Вуковић је нагласио да су на данашњу свечаност поводом одласка олимпијаца у Пјонгчанг, позвани и сви они који су раније учествовали на Зимским олимпијским играма.

„Велика је ствар била данас видјети овдје многе од њих који су на Олимпијским играма учествовали у разним спортским дисциплинама, од једног Мире Пандуревића који је возио боб, Томислава Лопатића и многих других“, рекао је он и додао да бившим олимпијцима треба дати на значају јер су они нешто најбоље што имају Пале и Источно Сарајево.

Према његовим ријечима, то показује јединство када су у питању зимски спортови и развој смучарског спорта на овом подручју, али показује и један континуитет из седамдесетих и осамдесетих година до данас када су у питању такмичари који проносе славу Пала, Источног Сарајева, Републике Српске и БиХ.

Вуковић је подсјетио да је због великог успјеха у зимским спортовима у центру Пала направљена и олимпијска пахуљица као својеврстан споменик на којем су уклесана имена свих оних који су учествовали на Зимским олимпијским играма од давнина до данас.

Он је нагласио да град Источно Сарајево идуће године организује Олимпијаду младих ЕYOF, што показује континуитет одржавања великих такмичења у зимским спортовима.

Младен Плакаловић је истакао да су му ово треће олимпијске игре и да ће дати све од себе да се врати са добрим резултатима јер је иза њега напоран дугогодишњи рад и труд.

Тања Каришик Кошарац истакла је да су припреме текле одлично, тренинзи су били квалитетни, тешки, исцрпљујући и дуготрајни, али да је успјела да избори све потребне норме и трећи пут оде на олимпијске игре.

Она је нагласила да ће се потрудити да пружи максимум, да отрчи најбоље што може и врати се са што бољим резултатима.

Тренер Тање Каришик, Томсилав Лопатић рекао је да је велики успјех наступити међу 100 најбољих у свијету и да Тања то заслужује према постигнутим резултатима и доброј форми.

„Потрудимо ће се да оставримо што бопљи резултате иако је и сам палсман велики успјех“, рекао је Лопатић.

Тренер за смучарско трчање Драган Јефтовић рекао је да је љетни дио припрема Младена Плакаловића протекао добро, али да је због запослења пропустио неке тренинге, те да се нада да то неће битно утицати на квалитет његовог резултата.

Бивша учесница олимпијада Мирјана Гранзов Мочевић истакла је да је велика ствар што су Тања и Младен дошли до позиције да могу да иду у Пјонгчанг, а само они они знају колико је било тешко и напорно то постићи.

Она каже да осјећа жал што на овим зимским олимпијским играма нема нико од такмичара из алпског скијања, али се нада да ће их бити на олимпијади у Пекингу.

Од четири такмичара БиХ који иду на Зимске олимпијске игре у Јужну Кореју, два су са подручја општине Пале.

Испраћају олимпијаца у хотелу „Вучко“ на Јахорини присуствовали су и неки од бивших учесника зимских олимпијских игара. Неки од позваних некадашњих такмичара нису били присутни због обавеза у иностранству.

/Срна/