ВУКОВИЋ И ВУЧЕВИЋ О САРАДЊИ ДВА ГРАДА – ПОДРШКА У ОРГАНИЗАЦИЈИ EYOF-а

1152

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић разговарао је данас у Новом Саду са градоначелником тог града Милошем Вучевићем о сарадњи Источног Сарајева и Новог Сада у области културе, образовања и спорта, с посебним акцентом на организацију Европског омладинског олимпијског фестивала /EYOF/, који ће у фебруару сљедеће године бити одржан у Источном Сарајеву и Сарајеву.

Вуковић и Вучевић разговарали су и о организацији зимског фестивала EXIT 84, који се од ове године одржава на Јахорини, у оквиру великог новосадског EXIT-а.

Вуковић и делегација EYOF-a 2019 састали су се данас са покрајинским секретаром за високо образовање проф. др Зораном Милошевићем.

На састанку у Секретаријату Војводине за високо образовање било је ријечи о подршци Универзитета у Новом Саду организацији EYOF-a 2019. С обзиром на раније потписани меморандум о разумијевању, новосадски универзитет ангажовао је значајан број волонтера, који ће помоћи реализацију овог великог спортског догађаја.

Вуковић ће у току дана посјетити Ректорат Универзитета у Новом Саду, гдје је предвиђена презентација пројекта EYOF 2019.