ВУКОВИЋ: КОНФЕРЕНЦИЈА БЕБА НАЈДРАЖА МАНИФЕСТАЦИЈА, У НАШЕМ ГРАДУ РАСТЕ БРОЈ ДЈЕЦЕ

1526

За предсједника “19. Конференције беба”, која је вечерас одржана на Палама, изабран је Симеон Васиљевић, рођен прије 11 дана. Први замјеници предсједника су близанци Константин и Михајло Шаренац рођени 24. маја, а други замјеник је најстарија беба која је учествовала на манифестацији, двогодишња Ана Клисара.

На манифестацији која већ 19 година заредом промовише наталитет и породичне вриједности учествовала је 131 беба узраста до двије године.

Директор Културно-спортског центра Пале Марко Сикима рекао је да ова манифестација шаље снажну поруку о значају породице и њених вриједности.

Сикима је рекао да је вечерас, захваљујујући спонзорима, уручено око 70 награда.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић рекао је да му је ово једна од најдражих манифестација која се одржава на подручју града.

Лијепо је видјети велики број младих родитеља са бебама. Оно што нас највише радује и због чега живимо јесу дјеца. Задовољан сам што у граду Источно Сарајево и општини Пале имамо већи број малишана и дјеце која се уписују у први разред, што показује стабилизацију броја становника у нашем граду”, истакао је Вуковић.

„Пораст броја дјеце на подручју Источног Сарајева важан је у времену када се генерално смањује број становника у Републици Српској“ наглашава Вуковић.

Град Источно Сарајево обезбиједио је поклон пакете за четири бебе, учеснике манифестације.

Начелник општине Пале Бошко Југовић уручио је новчани бон вриједности  400 КМ вишечланој породици Вуковић са Пала, истичући да општина увијек подржава ову и сличне манифестације.

Организатор “Конференције беба” је Културно-спортски центар Пале у сарадњи са Министарством породице, омладине и спорта Републике Српске.

Покровитеqи манифестације су и општина Пале, Град Источно Сарајево и организација “World vision”.

Конференција беба осмишљена је управо у општини Пале, гдје је први пут одржана 2000. године. Касније, ову манифестацију почели су да организују у општинама и градовима широм Српске.