ВУКОВИЋ: МЛАЂЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ ДА САЗНАЈУ ИСТИНУ О СТРАДАЊУ СРПСКОГ НАРОДА У ЖЕПИ И ДРУГИМ СТРАТИШТИМА

678

Април, мај и јун су мјесеци у којима обиљежавамо многа страдања српског народа у Босни и Херцеговини, јер смо у првим месецима рата, због своје неприпремљености, доживјели бројна страдања наших бораца. Рекао је ово градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић данас у Жепи, гдје је обиљежено 28 година од страдања 45 српских војника, нападнутих мучки, из засједе, приликом покушаја да доставе храну и воду борцима који су обезбјеђивали ТВ репетитор на Зловрху.

„Жепа је најбољи показатељ наивности српског народа, јер је на овом мјесту непријатељ мучки, из засједе, напао српске војнике. Непрестано треба да подсјећамо јавност на карактер протеклог рата и догађаје попут овог којем свједочимо на Жепи, четвртог јуна“, рекао је Вуковић.

Вуковић је нагласио да сви заједно, од представника власти на локалном нивоу до Владе Републике Српске, треба да схвате значај подучавања млађих генерација о свему што се дешавало у одбрамбено-отаџбинском рату од 1992. до 1995. године.

„Као бивши просвјетни радник имам право да тврдим да нисмо на одговарајући начин систематизовали подучавање млађих нараштаја о истини из протеклог рата, али се надам да ћемо се пробудити у том смислу и да ћемо ученике основних, средњих школа и студенте убудуће масовно доводити да посјете ово и друга мјеста српског страдања“, рекао је Вуковић.

Помену у Жепи и парастосу за погнуле борце, осим Вуковића, присуствовали су замјеник градоначелника Данко Вучетић и предсједник Скупштине града Мирослав Лучић.