ВУКОВИЋ „НАЈГРАДОНАЧЕЛНИК 2017. ГОДИНЕ“

2070

Градоначелнику Источног Сарајева Ненаду Вуковићу вечерас је, на традиционалној 37. церемонији избора најбољих пословних људи и компанија на нивоу југоисточне и средње Европе одржаној у Бањалуци, уручена награда „Најградоначелник 2017. године“.

Вуковић је, примајући награду, рекао да ово није само његов, него и успјех његових сарадника, али и свих грађана Источног Сарајева, који су заједнички створили овај град.

„Град Источно Сарајево са око 60.000 становника, често то истичем, једно је од најпожељнијих мјеста за живот у том дијелу РС; универзитетски центар, најатрактивнији туристички центар у Републици Српској и БиХ“, рекао је Вуковић.

Вуковић је нагласио да је посљедњих година дошло до нагле урбанизације града Источно Сарајево, нарочито у општинама Пале и Источно Ново Сарајево, као и убрзаног развоја привреде на  подручју општине Источна Илиџа, те значајних активности и инвестиција у другим општинама у саставу града.

„Трудимо се да град промовишемо на најбољи могући начин, у сваком смислу и свакој прилици. Желимо сарадњу са свима и врата нашег града свима смо широм отворили“, истакао је Вуковић.

Министру спољне трговине и економских односа БиХ Мирку Шаровићу уручена je награда „Личност године БиХ“, уз образложење да „истрајава у жестокој борби за бољи амбијент за бизнис, извоз и остваривање бољих резултата у бизнису и економији БиХ“.

Mинистрима индустрије, енергетике и рударства Петру Ђокићу и саобраћаја и веза Републике Српске Неђи Трнинићу уручене су награде „Најминистар 2017. године“.

Титулом „Најминистар БиХ у 2017“ години награђен је министaр безбједности БиХ Драган Мектић.

Начелник општине Дервента Милорад Симић добио је признање „Најначелник 2017“, а општина Дервента специјално признање „Најбоља општинска администрација“.

Признање „Најбанка“ и „Најменаџер у банкарству“ добила је Нова банка Бањалука, а њен генерални директор Милан Радовић проглашен је „Најменаџером“ у области банкарства за ову годину.

На свечаности у Бањалуци по четири менаџера добила су награде `личност године и животно дјело` и `награде деценије`, док су осталим уручене награде `шампиона бизниса у БиХ`.

Додјела награда и избор најбољих пословних људи и компанија у бањалучком Банском двору одржани су у организацији Европске независне агенције за избор најменаџера и најкомпанија БиХ, југоисточне и средње Европе.

Награду је до сада примило 300 успјешних менаџера из 40 земаља свијета, али и 200 људи из свијета спорта, науке, културе и слично, односно особа које нису директно у бизнису, али подстичу његов развој (начелници општина, министри, међународни званичници, амбасадори и медији).

Награде „Најменаџер“ и „Најкомпанија“ додјељују се истакнутим појединцима и фирмама који биљеже изванредне резултате у бизнису и односе се на квалитетно пословање, повећање производње и добити, тржишно доказивање, примјену нових савремених технологија, инвестирање у развој, окренутост ка извозу, отварање нових радних мјеста и јачање укупне конкурентне способности.