ВУКОВИЋ ОТВОРИО СПА-ЦЕНТАР У ХОТЕЛУ „ЗЛАТНИ БОР“

886

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић отворио је синоћ нови спа-центар у хотелу „Златни бор“ на Сокоцу, вриједности 150.000 КМ, чиме су стечени услови за добијање четири звјездице за овај угоститељски објекат.

Вуковић је изразио задовољство што туризам, угоститељство и хотелијерство долазе на мјесто које им и припадају на Сарајевско-романијској регији и у граду Источно Сарајево, додајући да овакве активности заслужује похвале свих нивоа власти.

Према његовим ријечима, за Источно Сарајево и цијелу регију туризам је главна привредна грана развоја за наредни период и у том погледу све што представља напредак и обогаћује понуду заслужује подршку и похвале.

Један од сувласника хотела „Златни бор“ Милан Јоловић рекао је новинарима да је отварањем спа-центра комплетирана понуда и да су стечени услови за категоријзацију и добијање четири звјездице за овај угоститељски објекат.

Он је нагласио да ће са овом садржајем хотел постати још примамљивији за госте, чиме се остарује циљ инвеститора да развијају спортско-рекреативни, транзитни и ловни туризам на Сарајевско-романијској регији.

Према његовим ријечима, Спа-центар у „Златном бору“ почеће да ради већ од предстојећег викенда.

Јоловић је истакао да ће хотел „Златни бор“ бити један од најатрактивнијих објеката на Сарајевско-романијској регији, чему у прилог иде чињеница да је од отварања почетком јула привукао велики број туриста, углавном у транзиту, из БиХ и иностранства.

„Тежиште ћемо дати на развој спортско-рекреативног туризма и привлачење спортиста из ширег региона да долазе на висинске припеме на овом подручју“, најавио је Јоловић.

Према његовим ријечима, у саставу спа-центра је савремена теретана, базен са масажерима и сауном, а слана соба ће највјероватније бити отворена на прољеће.

Јоловић је најавио доградњу нових садржаја у овом хотелу на прољеће, међу којима ће бити и играоница за дјецу.

Он је додао да ће спа-центар имати и здравствене садржаје.

Јоловић је навео да је изградња хотела „Златни бор“ инвеститоре коштала више од 1.400.000 КМ, а у спа-центар уложено је око 150.000 КМ.

Хотел „Златни бор“ отворен је почетком јула и сада запошљава око 20 радника.

Располаже са 13 соба и 28 кревета за госте.

 

/Срна/