ВУКОВИЋ ПОЛОЖИО ВИЈЕНАЦ НА СПОМЕНИК ПРЕДСЈЕДНИКУ ОО ЗОИ ’84 БРАНКУ МИКУЛИЋУ

1255

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић и градоначелник Сарајева Абдулах Скака положили су данас вијенце на споменик Бранку Микулићу, некадашњем предсједнику Организационог одбора XIV Зимских олимпијских игара у Сарајеву.

Микулић, тадашњи предсједник Предсједништва СР Босне и Херцеговине, био је заслужан за то што је баш Сарајеву повјерена организација XIV Зимских олимпијских игара, иако град Сарајево, прије Олимпијаде, није имао одговарајућу спортску инфраструктуру.

„Данас када смо на корак од Зимског омладинског олимпијског фестивала – EYOF 2019, можемо да се присјетимо ранијег периода у којем смо били успјешни. Дјело Бранка Микулића, његово визионарство, енергија и ауторитет заслужују свако поштовање. Микулићу припадају и велике заслуге за добијање организације и предсједавање Организационим одбором Зимских олимпијских игара у Сарајеву 1984. године, јер је то период процвата и напретка“, рекао је градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић.

Бранко Микулић, осми по реду предсједник Савезног извршног вијећа СФР Југославије, умро је на данашњи дан 1994. године у Сарајеву.