ВУКОВИЋ СА ДЕЛЕГАЦИЈОМ СРПСКЕ У ПОСЈЕТИ БАДЕН-ВИРТЕМБЕРГУ

1409

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић, као члан делегације Републике Српске, коју предводи министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић, боравио је у посјети Баден-Виртембергу, гдје је разговарано о моделима управљања отпадом и искуствима Њемачке у тој области.

Чланови делегације Српске обишли су предузећа за управљање отпадом у Штутгарту и Лудвигсбургу,а разговарали су и са генералним директором Министарства за животну средину Баден-Виртемберга Хелмфридом Мајнелом.

Голићева и чланови делегације Српске упознали су домаћине о искуствима Српске у овој области, али и могућностима сарадње, посебно у енергетском сектору.

У делегацији из Српске, која је боравила у тродневној посјети Баден-Виртембергу, били су и министар за европске интеграције и међународну сарадњу Златан Клокић, директор Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Српске Срђан Тодоровић, градоначелници Приједора, Добоја и Зворника, начелници општина Модрича и Прњавор, начелници одјељења за комуналне послове и саобраћај и путеве града Бањалука, те директори комуналних предузећа из Добоја, Зворника и Бијељине.

Током боравка у Њемачкој,  посјетили су и Представништво Републике Српске у овој држави.