„МАРШ БЕСМРТНОГ ПУКА“ БИЋЕ ОРГАНИЗОВАН 9.МАЈА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ

1474

Представнци  Градске управе Источно Сарајево и Амбасаде Руске Федерације у БиХ утврдили су на данашњем састанку протокол манифестације „Марш бесмртног пука“, која ће, поводом Дана побједе над фашизмом –  9. маја, бити  први пут одржана у Источном Сарајеву.

„Марш бесмртног пука“ почеће у 11 часова  шетњом од зграде Градске управе, кроз Спасовданску и Хиландарску улицу, а испред  Градске управе предвиђено је обраћање званичника.Овом догађају присуствоваће амбасадор Руске Федерације у БиХ Петар Иванцов.

Делегације Града Источно Сарајево, амбасаде Руске Федерације у БиХ, представници борачких организација и СУБНОР-а, након званичног дијела програма, положиће вијенце на спомен обиљежја посвећна страдању грађана ове регије у Другом свјетском рату. Вијенци ће бити положени и на спомен-обиљежјима страдалим у  одбрамбено-ослободилачким ратовима.

Данашњем састанку, којем је предсједавао  замјеник градоначелника Данко Вучетић, присуствовали су представник Амабасаде Руске Федерације у БиХ Антон Соколов, представници  општинских борачких организација, СУБНОР-а и декан Филозофског факултета у Источном Сарајеву Драга Мастиловић.

Учесници састанка позвали су грађане Источног Сарајева да у што већем броју присуствују овом догађају, те да понесу фотографије својих предака који су погинули у борбама током Првог и  Другог свјетског рата.

Идеја о одржавању ове манифестације у Источном Сарајеву настала је приликом посјете руског амбасадора Петра Иванцова Градској управи Источно Сарајево. “Марш бесмртног пука” је међународна друштвена акција, која је почела 2011. године у градовима Русије током обиљежавања Дана побједе 9. маја.