ВУКОВИЋ: СПОРАЗУМ О САРАДЊИ БЕОГРАДА, ИСТОЧНОГ САРАЈЕВА И САРАЈЕВА ИЗУЗЕТНО ЗНАЧАЈАН

1443

Градоначелници Београда Синиша Мали, Источног Сарајева Ненад Вуковић и Сарајева Абдулах Скака потписали су данас у Београду Споразум о сарадњи у реализацији пројекта Европског омладинског олимпијског фестивала /EYOF/ 2019, који ће бити одржан у Источном Сарајеву и Сарајеву.

Градови Београд, Источно Сарајево и Сарајево сарађиваће у наредном периоду у активностима везаним за организацију овог, најзначајнијег, спортског догађаја који треба да буде реализован у Источном Сарајеву и Сарајеву .

Потписано је и низ споразума о сарадњи Београда и Сарајева из области културе, туризма и науке.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић изразио је задовољство због потписивања споразума о сарадњи кад је ријеч о организација EYOF-a 2019.

„То је за нас један од највећих догађаја који нас враћа на сцену организације великих такмичења у зимским спортовима. To je и прилика да се промовишу туристички потенцијали Источног Сарајева и Сарајева,  те олимпијске планине Јахорина, Бјелашница, Игман, као и Дворишта“, истакао је Вуковић.

„Србија и Београд су нам у томе јако важни. Приликом недавне посјете предсједника Србије Александра Вучића Источном Сарајеву добили смо пуну подршку Србије, а организацију овог великог такмичења несебично је подржао и предсједник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић, који је, такође, недавно посјетио Источно Сарајево“, рекао је Вуковић.

„Све то данас финализујемо подршком Београда градовима Источном Сарајеву и Сарајеву. Од Града Београда очекујемо и техничку помоћ, јер Београд има искуство у организацији љетње олимпијаде. Њихово искуство биће нам значајно и биће то, свакако, конкретна, корисна подршка“, закључио је Вуковић.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић присуствује данас и економском форуму „Београдски инвестициони дани 2017“, који је јутрос отворила премијер Србије Ана Брнабић.

Скуп је окупио око 400 представника из Србије и региона – лидера и представника домаћих и страних компанија, државних институција, локалних самоуправа, који разговарају о инвестицијама у региону и приликама за бољу трговинску сарадњу.

Конференцији „Београдски инвестициони дани 2017“ присуствује и амбасадор Босне и Херцеговине у Србији Лазар Миркић.