ПАЛЕ- Привући италијанске инвеститоре

1476

Начелник општине Пале Бошко Југовић и амбасадор Италије у БиХ Никола Минаси разговарали су данас у Палама о будућој сарадњи и развоју туризма и привреде у овој општини.
Минаси је изразио наду да ће у будућности имати прилику да боље упозна ову општину, поготово када је ријеч о могућностима за инвестирање.

„Инвестиције се односе на дрвни сектор, али и на туризам. Туризам је јако интересантан и било би добро када бисмо могли привући туристе из Италије који долазе у Сарајево да посјете и општину Пале, иако постоји економски систем који је поприлично разрађен, а који се још може побољшати“, изјавио је Минаси новинарима.

Он је додао да ће у погледу прувлачења туриста боље искористити Европске омладинске олимпијске игре 2019. године.

Југовић је рекао да је са амбасадором Италије разговарао о пословној сарадњи, с обзиром на то да општина почиње са стварањем пословне зоне на локалитету Фамоса-Коран, те истакао да очекује посјету привредника из Италије.

Он је додао да је са Минасијем након састанка посјетио више дестинација на подручју општине Пале да би представили Пале као добру и квалитетну средину за живљење.

Начелник општине Пале и амбасадор Италије у БиХ посјетили су културне знаменитости – Цековић кућу и музеј, Римокатоличку цркву, Јахорину и Универзитет.

 

 

/Срна/