ВУКОВИЋ: СПОРТСКА ДВОРАНА У ПАЛАМА- ОПРАВДАН ПРОЈЕКАТ

1513

Градоначелни Источног Сарајева Ненад Вуковић посјетио је данас у СПЦ „Пеки“ у Палама одбојкашку репрезентације Србије, изразивши задовољство због њиховог поновног боравка у Палама и Источном Сарајеву. Тренингу српских одбојкаша, осим Вуковића, присуствовао је и директор СПЦ „Пеки“ Марко Сикима.

„Желим да вас упознам о чињеници да боравите у Палама, али и у граду Источно Сарајево, који је састављен од шест градских општина. Драго нам је да сте поново овдје, то много значи свима нама-и грађанима и представницима институција“, рекао је Вуковић, истичући да је народ овог краја посебно везан за Србију, те да слави све побједе српских репрезентативаца.

Вуковић је истакао да припрмеме српских одбојкаша и одбојкашица на Палама потврђују да се пројекат изградње спорстке дворане у Палама показао оправданим, иако су неки раније тврдили другачије.

„Посебну захвалност дугујем онима који су вас угостили, нарочито директору Спортско-пословног центра ‘Пеки’ Марку Сикими, који вам је уступио дворану на 24-орочасовно коришћење, власнику хотела ‘Џет сет’ и свима онима који све чине да ваш боравака на Палама буде што угоднији. Ми у Граду Источно Сарајево стојимо вам на располагању за све потребе и очекујено да нам се обратите, без устручавања“, истакао је Вуковић.

Одбојкашка репрезентација Србије други пут борави на припремама у Палама, у Источном Сарајеву. Након што је прошле године мушка одбојкашка репрезентација Србије успјешно обавила припреме за Првенство Европе и понијела сјајне утиске са Пала, сарадња са Одбојкашким савезом Србије настављена је и ове године.

Српски репрезентативци изразили су захвалност градоначалнику Источног Сарајева и директору СПЦ „Пеки“ Марку Сикими , који им је уступио дворану на цјелодневно коришћење током њиховог боравка на Палама. Истичу да су презадовољни  условима које имају  на Палама- првенствено спортском двораном која је на врхунском нивоу,  свим неопходним садржајима, као и традиционалним гостопримством овдашњег становништва.

Мушка одбојкашка репрезентација Србије, изабраници Николе Грбића, боравиће на Палама до 29. августа, гдје се спремају за Свјетско првенство, које ће бити одржано у Бугарској и Италији од 9. до 30. септембра.

Одбојкаши Србије играће у Барију у групи “Ц” са САД, Русијом, Аустралијом, Камеруном и Тунисом, а првопласиране четири репрезентације настављају другу фазу такмичења.