ВУКОВИЋ: У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ НЕМА ЗАРАЖЕНИХ, АЛИ МОРАМО БИТИ СПРЕМНИ ЗА ЕСКАЛАЦИЈУ СИТУАЦИЈЕ

1312

„Морамо бити спремни да на подручју града Источно Сарајево приремимо одговарајући простор за карантин у који би била смјештена лица за која се, евентуално, утврди да су позитивна на вирус корона. Морамо бити спремни за сваки сценарио који нас очекује“, рекао је градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић.

„Морамо бити спремни за сваки сценарио који нас може очекивати, па и за ексалацију ситуације. О томе сам разговарао и са директором Болнице ‘Србија’ и сложили смо се да морамо знати шта да радимо у таквим околностима“, рекао је Вуковић, изразивши наду да до најгорег сценарија ипак неће доћи.

Према Вуковићевим ријечима, сложеност организације града Источно Сарајево, не би требало да представља проблем, напротив, то може бити одређена предност у смислу боље организације одређених активности, обезбјеђивања финансијских средстава и свега осталог о чему треба размишљати у оваквој ситуацији.

Вуковић је поновио да у Источном Сарајеву тренутно нема обољелих, али да је потребно предузети одговарајуће мјере, у случају да до тога дође, те да је неопходно обезбиједити локацију и одговарајући простор за лица која би била позитивна на вирус корона.

„Нисмо још одредили тачну локацију, али на подручју нашег града има много објеката јавне употребе који су тренутно слободни и у који би, по потреби, могла да буду смјештена обољела лица. Разговарали смо о могућностима да карантин буде обезбијеђен у студентским домовима или у спортским дворанама“, истакао је Вуковић, додајући да Источно Сарајево може одговорити задатку у случају могуће ескалације ситуације и појаве вируса корона на овом подручју.

Вуковић је рекао да ће ускоро бити припремљен протокол о начину понашања и активностима које ће бити предузете у случају да се на подручју града појави одређен број обољелих.

„У наредних дан, два разговараћу са директорима студентских центара и спортских дворана, а затим и начелницима општина, како бисмо ускладили мјере и активности и направили заједнички протокол за случај ескалације“, рекао је Вуковић.