ВУКОВИЋУ ПРИЗНАЊЕ ‘ЛОКАЛНИ ЛИДЕР’ У ИЗБОРУ „ВЕЧЕРЊАКОВОГ ПЕЧАТА“

1346

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић добитник је признања ‘Локални лидер’ на манифестацији „Вечерњаковог печата“ одржаној синоћ у Мостару. Признање је припало и градоначелнику Сарајева Абдулаху Скаки.

Вуковић је изјавио да је почаствован самом номинацијом за овако значајно признање у конкуренцији 150 личности.

„Организатори ‘Вечерњаковог печата’ заслужују похвале због гламурозне манифестације која је достигла изузетно висок ниво. Ова признања до сада су добиле бројене важне личности из различитих сфера живота и изузетно сам почаствован због тога што је овe године призање додијељено мени, као градоначелнику Источног Сарајева“, рекао је Вуковић.

Вуковић каже да је то сатисфакција за његов рад, али да је то признање и његовим сарадницима у Градској управи Источно Сарајево, као и грађанима Источног Сарајева.

„Иза нас је велики пројекат који је имао пажњу домаће и регионалне јавности. Вечерашње признање говори да активности из протеклог периода и све оно што су радили градови Источно Сарајево и Сарајево заслужује да буде примијећено“, истакао је Вуковић.

Награду „Вечерњаков печат“ за личности године добили су фудбалски репрезентативци Хрватске поријеклом из БиХ и селектор Златко Далић, који су прошле године на Свјетском фудбалском првенству освојили сребро.

Награде за личност године на манифестацији, коју је организовао „Вечерњи лист“, издање за БиХ, додијељене су у 15 категорија, а „Вечерњаков печат“ за допринос култури и умјетности уручен је Здравку Чолићу, док је глумац Иво Грегуревић постхумно награђен.  Признање у области привреде уручено је Младенки Гргић.

У категорији „Јавна управа“ награда је уручена Ирени Хаџиабдић из Централне изборне комисије БиХ, а у категорији „Наука“ ректорима Универзитета у Бањалуци Радославу Гајанину, Универзитета у Сарајеву Рифату Шкријељу, те Свучилишта у Мостару Зорану Томићу.

У категорији „Лобиста за БиХ“ награду је добио шеф Мисије УСАИД-а у БиХ Питер Дафи, а категорији „Наше горе лист“ предузетник Ивица Нуић.

Кошаркаш Мирза Телетовић освојио је „Вечерњаков печат“ као спортиста године, док је за посебне спортске успјехе награда уручена легендарном фудбалеру из Мостара Душку Бајевићу.

Признање за животно дјело добио је пјевач Мате Булић, који слави 40 година каријере. У категорији за међурелигијски дијалог „Вечерњаков печат“ добиле су часна сестра Бланка Јеличић и Шејла Мујић Кеврић. Признање у категорији „Успјех године“ добили су Дане Васић и Даут Тихић. За „Подухват године“ награђена је Адиса Туфо, а за хуманост Сенаид Ишерић.

Манифестацију је отворила предсједник Хрватске Колинда Грабар Китаровић,  а у забавном фдијелу програма наступио је Здравко Чолић.