ИСТОЧНИ СТАРИ ГРАД- Почели радови на траси пута Тијесно – Црепољско

1199

Вршилац дужности директора предузећа “Путеви Републике Српске” Ненад Нешић озваничио је почетак радова на траси локалног пута Тијесно-Црепољско вриједних око 200.000 КМ.
Нешић је рекао новинарима да је Влада Републике Српске донијела одлуку да финансира одређене инфраструтурне пројекте у локалним заједницама, а једна од њих је и општина Источни Стари Град.

Он је додао да је Влада Српске својом одлуком обавезала јавно предузеће “Путеви Републике Српске” да финансира изградњу два километра пута Тијесно-Црепољско.

“Предузеће је спровело јавни позив и изабрало повољнијег понуђача, тако да су данас почели радови. Надамо се да ћемо у року од 30 дана, како пише у тендерској документацији, завршити радове и добити потребну путну комуникацију”, рекао је Нешић.

Одборник СНСД-а у Скупштини општине Источни Стари Град Дубравка Драгаш рекла је да су на њену иницијативу одобрена средства Владе Српске за комплетну реконструкцију пута Тијесно-Црепољско који располаже изузетним туристичким потенцијалима.

Она каже да је ова путна инфраструктура први степеник у развоју овога краја како би људи остали да живе овдје.

Начелник општине Источни Стари Град Бојо Гашановић рекао је да су улагања Владе Републике Српске значајна за ову општину.

Он је захвалио Драгашевој и истакао да је она одборник који радом у Скупштини општине жели да допринесе својој локалној заједници.

“Драго ми је да Црепољско добије путну инфраструктуру, јер је прије рата било најпознатије сарајевско излетиште”, рекао је Гашановић.

Извођач радова на траси локалног пута Тијесно-Црепољско је предузеће “Романијапутеви” са Сокоца.

 

/Срна/