ВУКОВИЋУ УРУЧЕНО ПРИЗНАЊЕ ЗА НЕСЕБИЧНУ ПОДРШКУ РАЗВОЈУ ИСТОЧНОГ СТАРОГ ГРАДА

824

Градоначелнику Источног Сарајева Ненаду Вуковићу уручено је данас признање за несебичну подршку коју је Градска управа Источно Сарајево, током ове године,  пружала општини Источни Стари Град.

Захваљујући начелнику Боју Гашановићу, Вуковић је, на новогодишњем пријему одржаном у тој општини, рекао да је Источни Стари Град једна од најважнијих локалних заједница на подручју Источног Сарајева.

„Источни Стари Град је једна од најважнијих општина за Градску управу Истоно Сарајево, иако има најмање становника, због чега ћемо, и у наредном периоду чинити све како бисмо помогли њено јачање у свим сегментима“, рекао је Вуковић.

Вуковић је истакао да Градска управа има циљ да задржи становништво на подручју Источног Старог Града.

„Желимо да сви схвате, како у граду, тако и у цијелој Републици Српској, да је ова општина за нас изузетно значајна, због чега и дајемо допринос њеном развоју. Радује ме да је општина, како сам данас и чуо, у протеклом периоду забиљежила позитивне резултате на свим пољима, првенствено у области привреде, али и да су остали сегменти који чине друштвени живот становника ове општине задовољавајући“, истакао је Вуковић.

Начелник општине Источни Стари Град Бојо Гашановић организовао је данас новогодишњи пријем за грађане ове локалне заједнице, али и колективе и појединце који су допринијели њеном развоју.

Гашановић се похвалио добрим резултатима и бројним пројектима који су у протеклом периоду реализовани, истакавши да је 2019. година једна од најуспјешнијих у историји те општине.

„Најважније је што смо задржали фискалну стабилност и остварили буџет од 2.640.000 КМ, што је највећи буџет од оснивања општине“, нагласио је Гашановић.

Гашановић је рекао да Источни Стари Град има изузетно добру сарадњу са Градом Источно Сарајево, те да су, уз помоћ Градске управе, у тој општини реализовани велики пројекти, као што су изградња ватрогасног дома, набавка ватрогасног возила, те изградња објекта полицијске станице на Брусу.

„Сарадња са Градом Источно Сарајево је кључна за развој наше општине. Уз помоћ Града Источно Сарајево завршили смо и зграду општинске зграде на Требевићу, гдје ће, осим општинских канцеларија, бити смјештено и станично полицијско одјељење и амбуланта“, рекао је Гашановић.

.