ВУКОВИЋУ ЗАХВАЛНИЦА ЗА ПОМОЋ У ОРГАНИЗАЦИЈИ ЏУДО КУП-а „СТАНКО ЛОПАТИЋ“

1040

Трећи међународни меморијални џудо куп „Станко Лопатић 2019“ у организацији Џудо и самбо клуба Црепољско из Источног Старог Града одржан је данас у спортској дворани „Пеки“ у Палама.

Градоначелнику Источног Сарајева Ненаду Вуковућу уручена је захвалница за помоћ у организацији овог спортског догађаја, који је окупио такмичаре из Босне и Херцеговине, Србије, Хрватске, Црне Горе и МакедонијВуковић је честитао ЏК „Црепољско“ организацију КУП-а,  рекавши да је ово такмичење значајно за џудо спорт Источног Сарајева, али и за општине Источни Стари Град и Пале.

„Важно је што такмичење окупља велики број клубова, према мојим информацијама 25 клубова са око 160 такмичара у различитим категоријама, што је и гаранција квалитета. Добро је што се на овај начин сјећамо и Станка Лопатића којег памте, не само љубитељи овог спорта него и наши грађани“, рекао је Вуковић.

„Град Источно Сарајево помаже од почетка организацију овог меморијалног КУП-а, чинићемо то и убудуће. Користим прилику да захвалим организаторима и због захвалнице која ми је уручена“, истакао је Вуковић.

Станко Лопатић – једно од оних имена које људи из наших крајева помињу са поносом, а уједно и са сјетом, јер је прерано угашен живот овог младог, успјешног човјека, засигурно једног од најуспјешнијих спортиста са простора Сарајевско-романијске регије.

Такмичио се у категорији до 86 килограма, а дуга је листа медаља којима се окитио овај врсни борац на бројним такмичењима у земљи и иностранству: Медитеранске игре – бронзана медаља, Балканијаде – двије златне и двије бронзане медаље, четвероструки је првак Југославије,  други и трећи на државним првенствима и седмоструки првак Србије.