ЛУЧИЋУ УРУЧЕНА ПЛАКЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ

1091

Предсједнику Скупштине града Источно Сарајево Мирославу Лучићу вечерас је на свечаној академији, поводом Дана и крсне славе Универзитета у Источном Сарајеву – Светих Ћирила и Методија,  уручена плакета  Универзитета у Источном Сарајеву.

Лучић је, честитајући 27. годишњицу постојања и рада Универзитете и крсну славу, рекао да је ова високошколска установа једна од најзначајнијих на овом подручју, те да је стасавала и развијала се заједно са градом Источно Сарајево.

„Град Истично Сарајево је свих ових година помагао Универзитет у настојању да се избори за своје мјесто у држави и окружењу. Тај пут није био нимало лак, али, захваљујући ентузијазму професорског кадра и запослених, уз подршку  Владе РС, локалних заједница и братских универзитета, успјели сте да изградите модран универзитет, препознатљив у свијету. Радујемо се због тога, јер сваки ваш успјех доживљавамо као свој“, рекао је Лучић, додајући да ће Град Источно Сарајево и даље безрезервно подржавати рад Универзитета у Источном Сарајеву.

„Као град у коме се налази сједиште Универзитета, залажемо се за концепт интегрисаног унверзитета који ће одговорити потребама савременог тржишта рада и капитала, али и задржати висок ниво квалитета и знања, као основног носиоца друштвеног развоја и напретка“, нагласио је Лучић.

Лучић је истакао да признање које му је уручено доживљава као награду за све одборнике Скупштине града, који једногласно подржавају Универзитет у Источном Сарајеву и поручио да подршка Универзитету неће изостати ни у будућности.