ЗАХВАЛНИЦА ПРЕДШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ „ПАТРИЈАРХ ПАВЛЕ“ ГРАДОНАЧЕЛНИКУ И ГРАДСКОЈ УПРАВИ

1519

Представници Предшколске установе „Партријарх Павле“ из Источног Новог Сарајева уручили су данас захвалницу градоначелнику Ненаду Вуковићу и Граду Источно Сарајево за организовање бесплатног превоза за дјецу из њиховог вртића, у оквиру пројекта „Бесплатно скијање на Јахорини за дјецу Источног Сарајева“, који је током зимске сезоне реализован у сарадњи са Олимпијским центром Јахорина. Захвалница је дјело самих малишана, полазника вртића, који су, како је речено, захваљујући овом пројекту научили да скијају.

Директор Предшколске установе „Партријарх Павле“ Никола Ашанин и педагог Сашка Аксић стигли су у Градску управу са још једним поклоном –  тортом која је, специјално за ову прилику, направљена у кухињи овог вртића.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић није крио задовољство због ове посјете. „Ријетке су ситуације као ова данашња, када вам неко на овај начин искаже захвалност, те на јединствен начин покаже да цијени и уважава оно што радите“, рекао је Вуковић.

Вуковић је рекао да је недавно завршена друга сезона пројекта „Бесплатно скијање на Јахорини за дјецу Источног Сарајева“, у који је Град Источно Сарајево уложио значајна средства, финансирајући превоз до Јахорине за све заинтересоване школе и обданишта.

„Нама је драго што је овај пројекат заживио. Прошле године издвојили смо око 30.000 КМ, ове године је то било нешто више, тачан износ знаћемо када коначно сравнимо све рачуне. У сваком случају, то је улог у будућност, јер помажемо нашој дјеци да науче скијати, да заволе планину, а они ће се вјероватно у годинама које су пред њима, сами враћати Јахорини“, рекао је Вуковић.

Бесплатан превоз на Јахорину у току зимске сезоне користила су дјеца из свих девет јавних и приватних предшколских установа и вртића са подручја града. Малишани из Предшколске установе „Партријарх Павле“ из Источног Новог Сарајева боравили су на Јахорини у периоду од 25. фебруара до 1. марта.