ГРАД ИСТОЧНО САРАЈЕВО ДОНИРА МЕДИЦИНСКЕ АПАРАТЕ БОЛНИЦИ „СРБИЈА“, ДОМОВИМА ЗДРАВЉА И АМБУЛАНТАМА

1115

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић и представници Градске управе уручиће сутра медицинске апарате Болници „Србија“, домовима здравља и амбулантама са подручја града.

Болници „Србија“ биће уручени апарати:

Argus Pro Life Care 2, намијењен за дефибрилацију тј. оживљавање пацијената код застоја срца, као и континуирано праћење виталних параметара код угрожених пацијената. Апарат је погодан да се користи у ситуацијама транспорта пацијента у друге медицинске установе, као и за кориштење у Ургентном центру или операционој сали,

BR-102 plus Холтер притиска, апарат за дугорочно тј. 24-часовно праћење вриједности артеријског притиска код пацијената са хипертензијом. Апарат је јединствен јер вриједности прате на два начина осцилометријски и аускултаторно што га чини најпозузданијим апаратом те врсте.

Домовима здравља и амбулантама са подручја града биће уручен апарат Fred Easy, дефибрилатор намјењен за мање установе – домове здравља. Апарат служи за дефибрилацију тј. оживљавање пацијената код застоја срца. Врло практичан за рад како доктора тако и техничара.

Донација ће бити уручена у сриједу, 27. 3. 2019. године у просторијама Болнице „Србија“ у Источном Сарајеву у 13 часова.