ЗАВРШЕТАК РАДОВА НА ПОМОЋНОМ СТАДИОНУ ФК „СЛАВИЈА“ ОЧЕКУЈЕ СЕ СРЕДИНОМ ОКТОБРА

665

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић и предсједник Скупштине града Мирослав Лучић обишли су данас радове на помоћном стадиону ФК Славија, за чију изградњу је Градска управа Источног Сарајева издвојила 310.000 КМ.

„Овај пројекат, којим показујемо да водимо рачуна о равномјерном развоју Источног Сарајева, треба да омогући млађој популацији да се бави спортом на теренима европског стандарда. Драго ми је и што смо дио пројекта који реализују УЕФА и Фудбалски савез БиХ“, рекао је Лучић.

Лучић је истакао да је младе генерације потребно задржати на подручју Источног Сарајева, те да брига о њима треба да буде приоритет, због чега им је потребно обезбиједити услове какве имају дјеца у развијеним земљама.

„Настојимо да средствима којима располажемо помогнемо општине. Недавно смо обишли стадион Влајко Петровић на Палама, гдје се изводе радови на изградњи атлетске стазе, а прије неколико дана отворили смо Олимпијску арену на Јахорини, намијењену дјеци и рекреативцима“, рекао је Лучић, изразивши наду да ће Градска управа и удружене општине и убудуће реализовати заједничке пројекте, на добробит свих грађана.

Представник извођача радова Верица Бандераћ рекла је се радови одвијају у складу са пројектном документацијом, те да би, уколико временски услови дозволе, требало да буду завршени до истека рока од 90 дана.

„Неповољни временски услови у самом почетку, када смо изводили земљане радове, мало су помјерили планиране активности, али се надамо да ћемо стићи да посао завршимо у предвиђеном року“, рекла је Бандераћ.

Изградња помоћног стадиона Фудбалског клуба ,,Славија“ велики је помак у развоју спортске инфраструктуре на подручју Источног Сарајева, јер ће се стећи услови за квалитетан рад свих селекција клуба, што би, како се очекује, требало да утиче и на већи одзив нових младих играча.

Градска управа Источног Сарајева је, за изградњу овог стадиона,  издвојила 310.000 КМ. Извођач радова је ГП Пут а.д. Источно Сарајево.