ЗНАТНО ПОВЕЋАН БРОЈ ПОЖАРА НА ПОДРУЧЈУ ИСТОЧНОГ САРАЈЕВА, АПЕЛ ГРАЂАНИМА ДА СВОЈИМ ПОНАШАЊЕМ НЕ ДОВЕДУ ДО ОЗБИЉНИХ ПОСЉЕДИЦА

1278

Из Територијалне ватрогасне јединице Источно Сарајево упутили су апел грађанима да се уздрже од паљења корова на отвореним површинама, јер је број пожара у посљедње вријеме знатно порастао, због чега у наредном периоду може доћи до нежељених посљедица.

„С обзиром на то да је посљедњих двадесетак дана број пожара на отвореном простору, који оперативно покрива Територијална ватрогасна јединица Источно Сарајево, порастао на десетине на дневном нивоу, упућујемо апел грађанима свих шест градских општина да се уздрже од паљења ватре на отвореном простору ради спаљивања корова, а да, у случајевима када то морају радити, позову најближе ватрогасно одјељење ТВЈ ради приправности, праћења и контролисаног спаљивања отпада“, наведено је у саопштењу Територијалне ватрогасне јединице Источно Сарајево.

„Напомињемо да су посљедњих дана искоришћени сви материјални, а посебно људски ресурси ТВЈ до максималних граница издржљивости, те због тога молимо грађане да се понашају у складу са Законом о заштити од пожара. Уколико се пожари наставе оваквим темпом, у наредном периоду могло би доћи до ситуације да припадници ТВЈ не могу да правовремено одговоре на све позиве за интервенције“, истичу у апелу из ТВЈ.

Из ТВЈ позивају све републичке органе (полицију, инспекцију), јединице локалне самопураве и друга правна лица да у домену својих могућности и дјелокруга послова утичу на рјешавање овог проблема и смањења броја пожара изазваних људским фактором.

Напомињу да је телефонски број 123 на располагању 24 часа дневно за све позиве грађана.