ГРАДУ ИСТОЧНО САРАЈЕВО НАГРАДА У МОНАКУ

1129

Град Источно Сарајево, заједно са Сарајевом и Олимпијским комитетом БиХ, добитник је престижног признања ,,Дипломатскa активност године“, које се додјељује у оквиру Међународног форума ,,Мир и спорт“.

Ову награду градови Источно Сарајево и Сарајево добили су због успјешне организације 14. Европског олимпијског фестивала за младе. Овогодишња церемонија додјеле награда одржана је у Монаку под покровитељством Алберта II од Монака.

Градоначелник Источног Сарајева, Ненад Вуковић, истакао је велики понос због добијања ове награде и додао да ово признање значи много нашем граду.

,,ЕYОF 2019 показао је да спорт руши све границе и да се уз добру сарадњу два ентитета може створити нешто успјешно, што ће одјекнути у цијелом свијету“, рекао је Вуковић. Градоначелник Вуковић поручио је да ово треба бити модел понашања у БиХ, на свим пољима међуентитетске сарадње.

,,Сматрамо да је ово још једна позитивна ствар у низу за Источно Сарајево и надамо се да ће наш град наставити да остварује успјехе и у наредном периоду“, истакао је градоначелник Вуковић.


Годишње награде Међународног ,,Мир и спорт“ форума од 2008. године додјељују се организацијама и појединцима који су дали изванредан допринос миру, дијалогу и друштвеној стабилности у свијету кроз спорт. Од одређених теренских програма до глобалних иницијатива, побједници су водили пројекте који су симболика спортског капацитета за мирење подијељених или супротстављених заједница. Дванаести форум окупио је министре, представнике олимпијске породице, спортисте и активисте са циљем да кроз спорт подстичу дух дијалога и сарадње неопходне за очување мира у свијету.