ПАЛЕ- Алекса Вуковић најбољи спортиста општине у прошлој години

58

Члан Смучарског клуба „Романија“ са Пала Алекса Вуковић проглашен је за најбољег спортисту општине Пале за прошлу годину, док је најбољи спортски колектив Кошаркашки клуб „Јахорина“.

Друго мјесто у појединачној конкуренцији припало је члану Смучарског клуба „Јахорина“ Марку Шљивићу, док је трећи члан Џудо клуба „Романија“ Пале Димитрије Савић.

Најуспјешнији тренер за прошлу годину је Жељко Вучковић из Џију-џица клуба „Јахорина“, док је титула најуспјешнијег спортског радника припала члану Смучарског клуба „Романија“ Томиславу Лопатићу.

У категорији спортиста са инвалидитетом за најбољег изабран је Јовица Горета, а за најуспјешнијег спортисту општине из Удружења за помоћ дјеци и омладини са посебним потребама „Сунце“ са Пала изабран је Његош Михајловић.

Награда публике припала је Душану Кусмуку из клуба Џију-џица „Јахорина“. На свечаности у Културном центру Пале проглашено је и 22 перспективних спортиста.

Општина Пале ове године специјалну награду за изузетан допринос промоцији општине уручила је Страхињи Ерићу из Смучарског клуба „Сарајево-Источно Сарајево“ са Пала.

Двије посебне награде за суграђане који се на високом нивоу баве спортом додијељене су најбољој фудбалерки БиХ и члану Женског фудбалског клуба „Интер“ из Милана Марији Ани Милинковић и Плесном студију „Фуего“ чији чланови су прошле године побиједили на такмичењу „Ритам Европе“.

Вуковић је изјавио новинарима да му много значи титула спортисте године јер је то огледало рада који је иза њега, те поручио младим спортистима да није увијек највећа награда постоље, већ да је важније какви ће људи бити.

Предсједник Кошаркашког клуба „Јахорина“ Недељко Елек рекао је да им свака награда и признање значи и да су све ово заслужили у овом клубу.

„У суботу смо имали најважнију утакмицу и са првог мјеста улазимо у плеј-оф. Оно што смо рекли и испунили смо, а то је да ћемо бити први и сигурно освојити Прву лигу Републике Српске и ући у Премијер лигу БиХ. На добром смо путу“, истакао је Елек.

Он је додао да општина Пале и град Источно Сарајево треба да стану иза овог кошаркашког клуба.

Најуспјешнији тренер Жељко Вучковић из Џију-џица клуба „Јахорина“ захвалио се руководству општине и комисији за избор спортисте који су препознали његов рад и резултате његових такмичара, истичући да је Клуб прошле године освојио 350 медаља.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да је ово једна од најљепших манифестација која му је из године у годину све дража с обзиром да је пуно младих који желе да се баве спортом и нижу успјехе.

Југовић је захвалио комисији, за коју је истакао да је водила рачуна да избор буде коректан, да буду изабрани најбољи у различитим селекцијама, те честитао најбољем спортисти Алекси Вуковићу јер је ријеч о талентованом скијашу који ниже добре резултате.

„На подручју Пала имамо 31 спортски колектив кроз који пролази више од хиљаду спортиста у разним категоријама од најмлађих до сениора. Мала смо средина које је изњедрила 19 олимпијаца и зато ћемо наставити улагати у спорт, у младост“, поручио је Југовић.

/Срна/