ПАЛЕ- Аудиција за „Ритам Европе“ биће одржана 3. марта

445

Аудиција за велико музичко такмичење Ритам Европе за заинтересоване учеснике са подручја општине Пале биће одржана у сриједу, 3. марта у 12,00 часова у просторијама Културног центра Пале. Право учешћа имају пјевачи и плесачи узраста од 14 до 21 годину.

Своју пријаву заинтересовани могу да пошаљу директном поруком на Инстаграм налог Ритма Европе. Потребно је да напишу име и презиме, годину рођења, град или општину из које долазе, те секцију за коју се пријављују (пјевање или плес).

Уколико се учесници пријављују као група, могу послати пријаву са профила једног од чланова групе. Потребно је навести име и презиме свих чланова групе, годину рођења свих чланова и име града из којег долазе.

Музичко такмичење „Ритам Европе“ осмишљено је у складу са Европском повељом о учешћу младих у животу на општинском и регионалном нивоу, а циљ манифестације је промоција, развој и препознавање младих талената, те промоција интеркултурних односа, толеранције, родне равноправности, поштовања људских права, сарадње и цјеложивотног учења.

Ово такмичење прошле године први пут је одржано у Републици Српској, а домаћин је био град Источно Сарајево. Манифестација је, како је раније планирано, требало да буде одржана у Спортско-пословном центру „Пеки“ на Палама, уз директан телевизијски пренос, али је, због епидемиолошке ситуације, одлучено да се такмичење одржи у студију РТРС-а.