ПАЛЕ- Бесплатне обуке за дефицитарна занимања, пријаве до 12. априла

302

На Палама ће сутра бити одржана радионица за незапослене с циљем промоције обука за дефицитарна занимања.

Током радионице која ће бити одржана у оквиру пројекта „Локалним партнерством до запошљавања на Палама“ биће представљене обуке за занимања електричар-електроинсталатер, инсталатер гријне и расхладне опреме, бравар-заваривач, керамичар, рецепционер, пластенички произвођач и пчелар.

За похађање обука могу се до 12. априла пријавити незапослена лица из општина у саставу града Источно Сарајево, као и из Рогатице, Хан Пијеска и Власенице.

Након обуке од око 200 часова, од чега је 80 одсто пракса код послодаваца-партнера на пројекту, полазници ће добити јавну исправу о оспособљености за занимање, а неки од њих и запослење или подршку за отпочињање властитог посла.

Локално партнерство за запошљавање Пале је једно од 20 партнерстава успостављених у БиХ у оквиру пројекта „Подршка ЕУ локалним партнерствима за запошљавање – фаза два“ /ЛЕП два/ коју ЕУ финансира са четири милиона евра, а спроводи Међународна организација рада.

Овај пројекат има за циљ да кроз локална партнерства за запошљавање допринесе побољшању запошљавања у локалним заједницама и унаприједи вјештине и прилике за незапослене у неповољном положају на тржишту рада.

Партнери су Завод за запошљавање Републике Српске – Филијала Источно Сарајево, Средњошколски центар „Пале“, Удружење „Сунце“ и послодавци „Гријање инвест“, „ВС лајт“, Дом за старије „Натура“, текстилно предузеће „Мраз“, хотел „Термаг“ Јахорина, предузећа „Милкус“, „Станишић“ и „Грађење“, ауто-лимарско-лакирерска радња „Глуховић“, „Ентеријери Перић“ и пекара „Клас“.

Изјаве за новинаре планиране су у 17.00 часова у Средњошколском центру Пале.

/Срна/