ПАЛЕ- Величанствен дочек уз Даницу Црногорчевић

159

Пјевачица етно, духовне и родољубиве музике Даница Црногорчевић одржала је на Палама концерт поводом православне Нове године.

Црногорчевићева је честитала православну Нову годину и захвалила директору Туристичке организације града Источно Сарајеву Игору Иконићу за позив, као и топли пријем на Палама.

Она је концерт отворила и затворила новом пјесмом „За живот Српске“ уз бакљаду и ватромет.

Црногорчевићева је рекла да је поносна што је пјесма, чији је аутор њен супруг свештеник Иван Црногорчевић, већ заживјела у српском народу.

„Јако ми драго што пјесма изазива и сузе и весеље у народу“, нагласила је Црногорчевићева.

Црногорчевићева је на конференцији за новинаре прије концерта изјавила да ће она, њене колеге и оркестар на свој начин учинити да свима буде топло како би се људи вратили својим домовима пуног срца, душе и поносни на своју традицију, историју на духовност српскога народа.

„Очекујем да чувамо слогу, будемо сложни и то је циљ концерата и свега што радимо“, поручила је Црногорчевићева.

Директор Туристичке организације града Источно Сарајево Игор Иконић рекао је да Даница Црногорчевић није први пут на Палама, али да је њен долазак увијек нешто посебно за све.

„Срца су нам испуњена максимално, сви смо уживали у њеним пјесмама. Био је својеврстан спектакл и Црогорчевићи су за сав наш српски род симбол породице, а Даница симбол српске мајке“, рекао је Иконић.

Он је захвалио општини Пале и граду Источно Сарајево без којих не би било све на врхунском нивоу.

Начелник општине Пале Бошко Југовић захвалио је Даници Црногорчевић што је увеличала православну Нову годину на Палама.

„Енергију коју носи и програм њених пјесама је нешто што волимо и што је потребно у овом времену када је окупљање и саборност српском народу најпотребније“, поручио је Југовић.

Југовић је честитао свим православцима сретну Нову годину и пожелио све најбоље.

На Студентском тргу на Палама прије Данице Црногорчевић наступили су Музички ансамбл „Пале“ и сестре Милица и Маја Станишић.

/Срна/