СОКОЛАЦ- Интензивиране активности на формирању пословне зоне

142

Општинска управа Соколац завршила је елаборат о оправданости оснивања Слободне пословне зоне и предала надлежним републичким институцијама, укључујући и предсједника Републике Српске, саопштено је из ове локалне заједнице.

У елаборату је јасно назначено да постоји велико интересовање домаћих, али и међународних компанија да се укључе у рад и власништво будуће Слободне зоне Соколац.

Планирано је да Слободну зону Соколац оснују општина Соколац и Влада Републике Српске са већинским пакетом акција, а на основу јавно приватног партнерства у власничке структуре би могле да се укључе и све заинтересоване компаније које буду пословале унутар зоне.

Начелник општине Милован Бјелица је рекао да имају подршку Привредног друштва за управљање слободном зоном Суботица за коју каже да је изузетно драгоцјена и да представља потврду исправности напора да буде успостављена слободна зона и да се повеже на партнерским основама са Суботицом и другим заинтересованим зонама.

„Уједно, ово је и најбољи позив привредницима Суботице и Србије да искажу намјере да буду дио будуће Слободне пословне зоне Соколац“, истакао је Бјелица.

/Срна/