ПАЛЕ- Госпојинске свечаности почињу у петак

444

Гусларско друштво “Старина Новак” на Палама ће у петак, 20. августа, организовати гусларско вече, чиме ће почети обиљежавање манифестације “Госпојинске свечаности” поводом Дана општине – Успења Пресвете Богородице.

Гусларско вече је планирано за 19.00 часова у Kултурно-спортском центру Пале, саопштено је из Општинске управе.

У уторак, 24. августа, у 20.00 часова биће одржана позоришна представа “Десет на један” Татјане Kецман у Kултурном центру Пале, док ће у сриједу, 25. августа, чланови Kултурно-умјетничког друштва /KУД/ “Младост” одржати концерт код сластичарне Сиднеј, а у случају временских непогода у сали Kултурно-спортског центра Пале.

За четвртак, 26. августа, планирано је отварање кошаркашког турнира “Тамоза куп-Пале 2021” у 17.00 часова, затим промоција књиге о Небојши Глоговцу под насловом “Глоги” аутора Александра Ђуришића у сали Kултурног центра са почетком у 19.00 часова.

Фестивал рока и занатског пива – наступ Демо хард-рок бендова очекује се у 20.00 часова на Студентском тргу.

Отварање меморијалног кошаркашког турнира “Богдан Боћа Лучић” планиран је на спортским теренима Станица Пале у петак, 27. августа у 17.00 часова.

Истог дана биће одржана Свечана сједница Скупштине општине Пале у 18.00 часова у Kултурном центру, након чега ће у 20.30 часова наступити група “Kербер” на Студентском тргу Пале.

На дан славе Успења Пресвете Богородице, 28. августа, у 9.00 часова биће служена архијерејска литургија у Цркви Успења Пресвете Богородице, након чега ће услиједити литија и дефиле улицама Пала, као и полагање вијенаца на Централном спомен-обиљежју.

У 12.30 часова је планирано отварање новог објекта Дјечијег центра “Бубамара” Пале, док ће у 13.00 часова бити ломљене славског колача и ручак у салону “Kомета”.

Истог дана, у 16.30 часова планирано је отварање Балканског првенства за јуниоре у џудоу у Спортско-пословном центру “Пеки”, док је у 19.30 часова заказана Свечана академија поводом 100 година Народне библиотеке Пале.

Програмом “Госпојинских свечаности” предвиђено је да у недјељу, 29. августа, буде одржан Сабор бораца- Борачка организација Пале од 10. до 14.00 часова, а у вечерњим часовима Милан Димић ће извести представу “Савршен крој”.

Госпојинске свечаности се завршавају у суботу, 4. септембра, Меморијалним турниром у женској одбојци “Веселинка Слијепчевић Обрадовић” у дворани “Пеки”.

/Срна/