ПАЛЕ- За реконструкцију седам улица 1.050.000 КМ

310

Начелник општине Пале Бошко Југовић потписао је данас уговоре са четири предузећа која ће извршити реконструкцију седам улица у овој локалној заједници, а укупна вриједност радова је 1.050.000 КМ.

Југовић је уговоре потписао са изабраним извођачима радова – предузећима „Илиџа путеви“ из Источне Илиџе, „Романијапутеви“ са Сокоца, те предузећима „Велике шуме“ и „Станишић“ са Пала.

Југовић је рекао новинарима да да ће се радити Улуца НЈегошева према Средњошколском центру „Пале“, Улица добровољних давалаца крви од насеља Луке према Кременитим брдима, дио улица у Подграбу, у Мокром, изнад Панораме према Гају и наставак реконструкције пута за Подвитез.

„Обухватили смо дио насеља на свим подручјима општине. Оно што је најбитније нисмо зауставили инвестициони циклус упркос економским потешкоћама“, истакао је Југовић и захвалио извођачима који су преузели обавезу да ураде овај посао, додајући да је интерес да они буду завршени до зиме.

Југовић је подсјетио да се тренутно ради и Улица српских ратника од средстава Владе Републике Српске, изградња водоводног система у насељу Брезовице, потисни цјевовод на Јахорини и друго.

Директор предузећа „Романијапутеви“ Соколац Мирко Пандуревић рекао је да је ово предузеће дуги низ година присутно на подручју општине Пале као извођач и захваљујући инвеститору – општини, сваке године имају континуитет у послу.

Он је додао да су тренутно потписали уговор на два лота, у мјесној заједници Мокро, те да ће учинити све да испоштује рокове и да радови буду квалитетни, наводећи да је рок за извођење 60 дана.

/Срна/