ПАЛЕ- Карате клуб „Романија“ прославио 25 година постојања

71

Карате клуб „Романија“ са Пала синоћ је обиљежио 25 година постојања пригодном свечаном академијом на којој су паљанској публици представљени остварени резултати и успјеси.

Предсједник клуба Момир Поповић рекао је новинарима да је кроз клуб прошло више од хиљаду полазника свих узрасних категорија, те да су донијели више од 3.700 медаља са 330 такмичења.

„То је наш допринос општини Пале“, додао је Поповић, истичући да су на избору спортисте општине Пале и града Источно Сарајево за 25 година постојања добили 40 признања.

Он је рекао да су кроз 25 година одликовали 30 мајстора каратеа, много тренера и судија, те освојили 100 пехара за друга и трећа мјеста на разним такмичењима.

Осим што су чланови Клуба добри спортисти, Поповић је рекао да су и добри ученици, а то је важно јер је образовање јако битно.

Према његовим ријечима, Карате клуб „Романија“ је поставио солидне темеље за даље, а на млађим генерацијама је да их реализују.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да је ово лијеп јубилеј за сјајну спортску дружину која је изњедрила 30 мајстора каратеа, што је вриједно дивљења.

„Ја им свима честитам, а посебно поштовање изражавам Момиру Поповићу, који са огромним ентузијазмом тренира нашу дјецу и омладину и учи их вјештинама овог спорта, али и упућује на то да воде бригу о квалитетном образовању и истинским врлинама које приличе добрим људима“, поручио је Југовић.

Он је нагласио да паљански Карате клуб „Романија“ има подршку локалне заједнице која ће га и убудуће још снажније подржавати јер вриједно раде и постижу врхунске резултате.

На свечаној академији у Културном центру Пале додијељене су захвалнице и признања колективима и појединцима који су допринијели развоју Карате клуба „Романија“.

/Срна/

фото: РТВИС