СОКОЛАЦ- Уклањање објекта некадашњег судског одјељења

106

У кругу Специјалне болнице за психијатрију на Сокоцу у наредних тридесетак дана би требало да буде завршено уклањање објекта ранијег Судског одјељења гдје је планирана градња новог женског акутног одјељења и тениски терени, рекао је Срни вршилац дужности директора болнице Драган Булајић.

Булајић је навео да су припремни радови почели у понедјељак, 18. марта, након добијених свих дозвола, те да ће бити завршени, како је и планирано, захваљујући донаторским средствима.

Он је напоменуо да је ријеч о објекту некадашње аустроугарске касарне, изграђеном од 1908. до 1914. године, у којем је годинама раније, функционисало Судско одјељење при Психијатрисјкој болници.

Булајић је нагласио да је овај објекат девастиран у пожару 2006. године, те да одавно није у функцији и нарушава изглед болничког круга.

Он је изразио захвалност за помоћ у реализацији овог пројекта вршиоцу дужности директора Републичке управе цивилне заштите Борису Трнинићу и његовим сарадницима за уступљене машине, руководству Подручног одјељења Цивилне заштите Соколац, руководству соколачког Шумског газдинства „Романија“ које помаже у механизацији, те градоначелнику Источног Сарајева Љубиши Ћосићу и начелницима општина Источно Ново Сарајево, Трново и Власеница за финансијску подршку.

Специјална болница за психијатрију на Сокоцу је установа секундарног нивоа, која се бави лијечењем, рехабилитацијом и ресоцијализацијом пацијената са акутном и хроничном патологијом.

Ова установа је основана на Сокоцу прије 65 година.