ПАЛЕ- Општина и град ће помоћи Терзићима

289

Начелник Пала Бошко Југовић рекао је Срни да ће општина и град Источно Сарајево заједнички пронаћи рјешење за стамбено збрињавање породице Терзић из Мокрог чија су два члана смртно страдала у трагичном пожару који је захватио њихову кућу.

„Са градоначеником Источног Сарајева Љубишом Ћосићем већ сам се усагласио по том питању“, рекао је Југовић који је са предсједником Скупштине општине Пале Стефаном Стајчићем посјетио породицу Терзић, те им изразили саучешеће и на лицу мјеста се увјерили у причињену материјалну штету коју је проузроковао пожар.

Југовић је изјавио да је ово незапамћена трагедија, те да је на подручју општине Пале сутра проглашен Дан жалости.

„Изгубљена су два људска живота и тешко је наћи ријечи утјехе које би упутили породици Терзић, у чијем болу дубоко саучествујемо. Као одговорна локална самоуправа учинићемо све што је у нашој моћи како би породица наставила нормалан живот, те онолико колико је то могуће пребродила све са чим се суочила у овом трагичном догађају“, рекао је Југовић.

Он је навео да је свака материјална штета надокнадива, те најавио да ће Терзићи добити помоћ и приликом санације куће која је захваћена пожаром.

У саопштењу из општине се наводи да је начелник Југовић за сутра прогласио Дан жалости на подручју ове локалне заједнице на дан када ће смртно страдали чланови породице Терзић бити сахрањени.

Осмогодишње дијете и његова мајка /33/ смртно су страдали у пожару у Мокром у општини Пале, саопштено је из Полицијске управе Источно Сарајево.

Полицијској станици Пале протекле ноћи у 1.30 часова пријављено је да је у породичној кући у Мокром избио пожар. На лице мјеста изашли су полицијски службеници и припадници Територијалне ватрогасне јединице Пале који су локализовали пожар, додаје се у саопштењу.

Командир Одјељења ватрогасне јединице са Пала Горан Божић рекао је раније Срни да пожар није примијећен на вријеме јер је било глуво доба ноћи, када нико није био будан.

„Како имамо информацију, настрадала мајка је пробудила мужа који је изнио двоје дјеце, свекрву, свекра, али је она је нажалост остала са трећим дјететом и није успјела изаћи“, рекао је Божић.

У пожару су изгорјели и комплетно приземље и спрат лијевог дијела дуплекс куће.

/Срна/