ЋОСИЋ О ПРОМОЦИЈИ ПРИРОДЕ И ЗДРАВОГ НАЧИНА ЖИВОТА СА ПРЕДСТАВНИЦИМА И ЧЛАНОВИМА УДРУЖЕЊА „МАЛИ ИСТРАЖИВАЧИ“

236

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић разговарао је данас на Тврдимићима са представницима и члановима Удружења грађана „Мали истраживачи“ о активностима које подразумијевају боравак дјеце у природи, враћању обичајима, традицији и упознавању са добробитима здравог начина живота.

Ово удружење основано је с циљем приближавања дјеце природи кроз помоцију пољопривреде, али и развијању осјећаја према природи и живим бићима, што би омогућило смањење ризика од појаве епидемиолошких и физичких обољења код дјеце.

Како је током разговора објашњено, у овој години предвиђене су активности које подразумијевају промоцију здравијег одрастања дјеце одржавањем излета у природи, упознавању биљног и животињског свијета, узгоју поврћа, воћа и љековитог биља без употребе синтетичких пестицида и ђубрива, те коришћење сјемена аутохтоних сорти.

Током разговора саговорници су напоменули да је предвиђено и повезивање са осталим локалним домаћинствима, те да су планиране и велике акције чишђења, поправке и уређивање стаза, као и израда пластеника.