ПАЛЕ- Подршка скијашима, учесницима Олимпијских игара у Кореји

188

Начелник општине Пале Бошко Југовић угостио је данас два тренера и три такмичара – чланове Смучарског клуба „Романија“ и „Источно Сарајево“ који ће наступати на Зимским олимпијским играма за младе у Јужној Кореји од 19. јануара до 1. фебруара у дисциплинама биатлон и смучарско трчање, те им уручио новчане бонове.

Пријем је организован за Теодору Делипару, Бориса Станојевића, Срђана Лаловића, као и тренере Бојана Минића и Стефана Анића.

Југовић је изјавио новинарима да троје скијаша са Пала наступа на Олимпијади за младе у оквиру репрезентације БиХ и да им њихов ентузијазам много значи.

„То што су изборили пласман на Олимпијске игре за младе у Јужној Кореји нама је императив да још више улажемо у спорт, у нордијско трчање и биатлон. Надам се да ће у наредном периоди бити улагања у Дворишта која су драгуљ за спортске припреме оваквих такмичара“, истакао је Југовић.

Он је изразио наду да ће, заједно са надлежним министарством, успјети да обезбиједе стазу за љетни тренажни процес за ролере како би такмичари били спремни за зимску сезону јер ће се на њих угледати омладина.

Југовић је нагласио да су Пале важне за развој нордијског трчања и биатлона, а у прилог томе иде и чињеница да је до сада двадесетак учесника са Пала учествовало на Зимским олимпијским играма.

Према његовим ријечима, локална заједница даје подршку смучарским клубовима, а оно што тренери раде и чега се одричу кроз тренажни процес је нешто на шта треба да буду сви поносни.

Југовић је такмичарима честитао за досадашње резултате и пожелио им много среће и успјеха у Јужној Кореји.

Тренер биатлон тима БиХ и Смучарског клуба „Романија“ са Пала Бојан Минић рекао је да у оквиру репрезентације БиХ иде шест такмичара и то три из Републике Српске, тачније са Пала и три из Федерације БиХ.

Он је додао да су Зимске олимпијске игре за младе у Јужној Кореји велико такмичење на којем се у различитим спортовима такмичи 1.900 такмичара и учествује 80 националних тимова.

Што се тиче биатлона, Минић наводи да ће се Борис Станојевић и Срђан Лаловић такмичити у двије дисциплине и то индивидуалној дисциплини на 10 километара са четири гађања и спринту на 7,5 километара са два гађања.

Он истиче да се надају добром пласману, јер су припреме добро текле, додајући да су данас разговарали са начелником општине о томе да се направи полигон на Двориштима како би љети имали асфалтну стазу за тренирање.

Минић је захвалио Југовићу за данашњи пријем, а клубу и колективу Средњошколског центра „Пале“ што им излазе у сусрет и пружају подршку.

Такмичари су захвалили Југовићу за пријем и пружену помоћ, наводећи да никад нису били спремнији за такмичење и да ће општину представљати у најбољем свјетлу.

/Срна/

фото: Општина Пале