ПАЛЕ- Поносни на екипу шамшиона у уличном баскету

132

Пале су поносне на екипу која је у уличном баскету наступала у име ове локалне заједнице и освојила Лигу Републике Српске и наставиће да је подржава јер своју општину промовише на најбољи начин, истакнуто је на пријему који је општинско руководство приредило за ове момке.

Предсједник Скупштине општине Пале Стефан Стајчић честитао је екипи освајање Лиге Републике Српске у баскету „три на три“ и што промовишу Пале на најбољи начин.

„Када смо се прије два мјесеца окупили и добили захтјев од браће Марка, Рајка и Јована Гутаља, Данијела Ребића, Вука Кусмука и тренера Петра Шурбата да оформе екипу која ће представљати општину Пале и такмичити се на турнирима широм Српске и БиХ, нисмо имали дилеме да им пружимо подршку јер смо вјеровали у њихов успјех“, изјавио је Стајчић.

Стајчић је рекао да је екипа 6. августа учинила све Паљане поносним, освојивши завршни турнир у Градишци и пласманом на Челенџер у Француску, те истакао да је сигуран да је ово тек почетак једне лијепе приче која ће трајати, а екипа низати велике успјехе.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да је ова екипа освајање Лиге Републике Српске у уличном баскету постигла својом пожртвованошћу, упорношћу и јединством.

„Они ће на турниру у Француској покушати да се изборе за добар резултат, а какав год да буде – ми ћемо бити поносни на њих“, изјавио је Југовић.

Југовић је поручио да општина стоји и стајаће уз ову екипу и подржаће њихов пут у Француску, јер значајно доприносе промоцији Пала.

Према његовим ријечима, спорт на Палама подигнут је на виши ниво захваљујући турнирима у уличном баскету, фудбалу, кошарци, Сајму спорта, чиме је омогућено да се дјеца склоне са улица и врате на спортски терен.

Играч Вук Кусмук рекао је да су спремни за турнир у Француској и да тренирају напорно сваки дан, те захвалио руководству општине Пале за пријем и подршку.

Кусмук је истакао да су у Градишци вјеровали једни у друге, те су, иако су губили десетак разлике, показали да то није ништа, преокренули игру и пласирали се на Челенџер.

Тренер Петар Шурбат рекао је да су уз подршку општине почетком јула били на турнирима широм Републике Српске и БиХ и освојили шест првих мјеста, седам других и једно треће мјесто.

Шурбат је рекао да је најважније за екипу и локалну заједници то да су за кратко вријеме успјели да постану шампиони Републике Српске, а награда за то је пут на Челенџер у француски Марсеј.

„Након два мјесеца достигли смо врхунац домаћег баскета“, рекао је Шурбат.

Челенџер у Француској биће одигран 1. и 2. септембра – наступиће 16 екипа из цијелог свијета, а Паљани су једини представници Републике Српске.

/Срна/