ПАЛЕ- Пријем за побједнице „Ритма Европе“

207

Руководство општине Пале угостило је данас суграђанке које су побиједиле на престижном дјечијем и омладинском музичком фестивалу „Ритам Европе“, а што је омогућило да Пале идуће године буду домаћин овог фестивала.

Начелник општине Бошко Југовић захвалио је Софији Кусмук, Анђели Ждрале, Михаели Ковачевић, Тари Благојевић, Хелени Ћосић и Лани Пољаковић, као и њиховом кореографу Милану Милинковић за побједу и што су омогућили да општина идуће године буде домаћин највећег музичког дјечијег фестивала овакве врсте у Европи.

Југовић је рекао да су учеснице овог фестивала донијеле велику радост становницима Сарајевско-романијске регије и Републике Српске.

„Захваљујем свима који су на било који начин учествовали у њиховој припреми и дали допринос да побиједе. Дјевојчице су данас срећне и уживају у ономе што воле, а то је плес, музика, љубав према породици, школи а уз то су и одличне ученице“, изјавио је Југовић новинарима.

Он је истакао да ове дјевојчице проносе на овај начин слику Пала као општине у којој је лијепо живјети, те додао да посљедњих дана спорт и култура цвјетају у овој локалној заједници.

Према његовим ријечима, општина ће у наредном периоду имати пуно обавеза јер општина преузима велику одговорност за организацију идуће године фестивала „Ритам Европе“.

„Сви заједно морамо дизати љествицу више када су у питању културни догађаји“, додао је Југовић.

Југовић каже да ће вечерас у 17.00 часова код бине сластичарне „Сиднеј“ на Палама бити уприличен дочек за суграђанке које су побиједиле синоћ на такмичењу „Ритам Европе“ које је одржано у Градишци, како би видјеле да је младост уз њих, али и грађани.

Кусмукова је у име екипе захвалила грађанима који су их гласањем несебично подржали на такмичењу, као и начелнику општине.

Она је навела да утиске са такмичења још сумирају, да нису још свјесне побједе, те да је наступ био захтјеван јер је сцена јако велика.

Кусмукова је додала да су као награду освојиле путовање у Азербејџан, јер су на такмичењу изводиле пјесму „Клеопатра“ Самире Ефенди, али пошто је близу те земље рат, можда ће отићи у Турску.

Директор фестивала „Ритам Европе“ Игор Карадаревић изразио је наду да су гледаоци широм БиХ, Србије и Црне Горе уживали у феноменалном спектаклу, на којем су побиједиле такмичарке са Пала.

„Чека нас јако добар задатак следеће године. У општини Пале биће још већи спектакл, биће гледано, а сцена два пута већа него у Градишци. То је оно што Пале заслужују, гледаоци ове регије али и дјеца Српске“, рекао је Карадаревић.

Финале такмичења одржано је синоћ у спортској дворани „Арена“ у Градишци на којем су се такмичили вокални и плесни извођачи из 18 градова и општина Српске.

Осим у Републици Српској и Србији, фестивал „Ритам Европе“ одржава се и у Црној Гори, Сјеверној Македонији и на Кипру.

По пет првопласираних из свих пет земаља наступаће на финалном такмичењу „Ритам Европе“.

/Срна/