ПАЛЕ- Усвојена одлука о проширењи капацитета вртића „Бубамара“

402

Одборници Скупштине општине Пале усвојили су данас одлуку о проширењу капацитета вртића „Бубамара“ оснивањем нове организационе јединице ове установе у Мокром.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да су на данашњој сједници усвојене још двије одлуке – о изградњи вјештачког језера, осњежавању и постављању ски-лифта на Јахорини, као и о куповини земљишта за изградњу помоћног фудбалског терена.

Југовић је захвалио одборницима што су, без обзира на политичко опредјељење, увидјели важност ових пројеката.

„Све су ово капитални пројекти за које не смијемо губити вријеме због кратке грађевинске сезоне. Општина је обезбиједила средства за пројекте који су у њеној надлежности“, изјавио је Југовић новинарима.

Предсједник Скупштине општине Пале Дамјан Шкипина рекао је да је куповина земљишта за изградњу помоћног фудбалског терена од великог значаја за општину, јер је то највећи спортски пројекат послије изградње спортске дворане „Пеки“.

„Изградња помоћног фудбалског терена и потписивање уговора са Фудбалским савезом Републике Српске о донирању вјештачке траве за овај терен отвара нам нове могућности за спортски туризам, за долазак нових спортских екипа, али и стварање бољих услова за развој спорта“, истакао је Шкипина.

Он каже да је важна и данашња одлука о наставку инвестиционог циклуса на Јахорини у реализацији „Олимпијског центра“ за осњежавање, изградњу језера, осветљавање стаза и да је то корак напријед у туристичкој понуди ове олимпијске планине.

Шкипина је навео да од наредне године општина Пале планира да изгради још једну зграду вртића „Бубамара“.

/Срна/