ПАЛЕ- У четвртак промоција књиге “Сви моји путеви воде ка Србији” Арноа Гујона

365

На Економском факултету у Палама у четвртак, 7. октобра, биће одржана регионална конференције “Сарадња институција и ОЦД” на којој ће бити промовисана књига “Сви моји путеви воде ка Србији” Арноа Гујона.

Из Мреже невладиних организација Републике Српске су навели да је циљ конференције јачање демократске културе дијалога и сарадње институција власти и организација цивилног друштва у Републици Српској, те подстицање развоја цивилног друштва и добре управе.

Књига “Сви моји путеви воде ка Србији” је исповијест младог Француза који свједочи о драми српског народа на Косову и Метохији, наводи се у саопштењу.

Аутор ту описује Србију онакву какву је види странац који је сопствену судбину повезао са судбином Срба, тако што се из љубави према овој земљи, настанио у Београду.

Регионална конференција заказана је за 10.30 часова, а требало да јој присуствују директор Управе за сарадњу са Србима у регији и дијаспори Арно Гујон, градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, начелник општине Пале Бошко Југовић, представници невладиних организација и други гости.

Како је најављено, конференцији би требало да присуствују и предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић и министар трговине и туризма Сузана Гашић.

Промоција књиге заказана је за 19.00 часова.

/Срна/