ПАЛЕ- Вечерас помен за страдале невине жртве

169

На Палама ће вечерас у Храму Сабора Светог архангела Гаврила бити служен помен за страдале ученике београдске школе „Владислав Рибникар“ и грађане општине Младеновац, који су убијени у нападима појединаца. Општина Пале и свештенство позвали су суграђане да им се придруже у овом молитвеном чину у 18.00 часова.

Начелник Пала Бошко Југовић нагласио је да су молитва у храму и прислуживање свијећа за душе страдалих сународника у светој цркви, гђе и приличи, најпримјеренији начин да се ода почаст жртвама.

„Истовремено се солидаришемо са њиховим породицама у чијем болу искрено саучествујемо и грађанима братске нам Србије у цјелини“, рекао је Југовић Срни.

Југовић је подсјетио да је Младеновац Палама братска општина, која је заслужила подршку, посебно сада када су потребни истинско заједништво, непоколебљива вјера и снага за превазилажење ових болних тренутака.

Само у два дана у двије пуцњаве у Србији изгубљено је 17 живота – код Младеновца је синоћ убијено осморо људи, а у сриједу, 3. маја, у београдској Основној школи „Владислав Рибникар“ убијено је осморо ученика и радник обезбјеђења. Починиоци су ухапшени.

/Срна/