ПАЛЕ- За прво богојављенско пливање пријављено 60 учесника

120

За прво Богојављенско пливање за Часни крст у Палама већ има 60 пријављених пливача, а недавно је добијен и званични благослов Његовог Високопреосвештенства митрополита дабробосанског Господина Хризостома.

Директор Туристичке организације Града Источно Сарајево Игор Иконић рекао је да организаторе радује толики број пријављених пливача, поготово што је ово прво званично организовано пливање за Часни крст у општини Пале.

„Изузетно ми је драго што је Туристичка организација Града Источно Сарајево генерални покровитељ и организатор и то уз помоћ ПХУ „Свети Сава“, општине Пале, Града Источно Сарајево, УСР „Бистрица“, те уз свесрдну помоћ свештенства из Црквене општине Пале“, каже Иконић.

Богојављенско пливање за Часни крст и обред погружавања биће организовано на ријеци Прачи у МЗ Подграб – насеље Николићи (код рибарског дома). Више информација и пријаве учесника је могуће извршити позивом на број +387 65 233 285 (Милош Ковач) до 14. јануара.

У цркви Вазнесења Господњег у Подграбу од 9 часова биће служена Света литургија, а Велико освећење воде ће бити обављено у 10 часова.

Након литургије ће, код рибарског дома „Николићи“, од 11 часова, бити извршена регистрација пријављених учесника . Од 12 часова почиње освећење и спуштање Часног крста у воду, те пливање за Часни крст и обред погружавања.

За све учеснике биће приређен ручак и пригодни поклони, а за све присутне кувано вино и чај.