ПАЛЕ- КМФ “Јахорина” побједник турнира у малом фудбалу

542

Клуб малог фудбала /КМФ/ “Јахорина” из Пала побједник је традиционалног турнира “Коран-Пале 2021” и добитник награде од 3.000 КМ.

Награду и пехар побједничкој екипи уручио је замјеник начелника општине Пале Срђан Бутулија.

Друго мјесто припало је екипи “Е спорт” из Источног Сарајева, а награду од 1.000 КМ и пехар уручио је градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић.

Екипа КМФ “Гласинац” освојила је треће мјесто.

За најбољег играча турнира изабран је Раде Бојанић, док је најбољи голман био Марко Терзић.

Финална утакмица одиграна је меморијално и била је посвећена недавно трагично преминулој трогодишњој кћерки капитена КМФ “Јахорина” Немање Кнежевића којој је на почетку меча минутом ћутања одата пошта.

Предсједник Организационог одбора турнира Бојан Брчкало рекао је новинарима да традиционални турнир у малом фудбалу “Коран – Пале 2021” ове године окупио 14 екипа и један је од турнира са најдужом традицијом у БиХ.

Он додаје да је турнир одржан 61. годину заредом у трајању од пет дана, те да је заслужена побједа паљанске екипе КМФ “Јахорина”.

Брчкало је изразио задовољство цјелокупним турниром, који је организован уз максималан напор и уз све прописане епидемиолошке мјере.

“Имали смо доста публике и видљиво је да су људи пожељели спортска дешавања, а на нашем турниру су гледати врхунски фудбал”, истиче Брчкало.

Турнир се одиграо на спортским теренима на Корану.

Технички организатор био је КМФ “Јахорина”, док је генерални покровитељ општина Пале.

/Срна/