ПАЛЕ- Кошаркашки турнир „Богдан Боћа Лучић“ окупио око 30 екипа

169

На Палама се одржава Меморијални турнир у уличном баскету „Богдан Боћа Лучић“ који је окупио око 30 екипа са подручја града Источно Сарајево, Рогатице и Требиња.

Предсједник Организационог одбора турнира Ивица Топић рекао је новинарима да играју у кагеторијама сениори, пионири и кадети, а да се турнир одржава у част некадашњег становника Мјесне заједнице Станица Пале, који је био заљубљеник у баскет, а прерано преминуо.

„Угостили смо све спортисте који се баве баскетом три пута три. Задовољни смо како турнир протиче, а ове године терен је постављен мало другачије захваљујући пријатељима из Удружења Више од игре који су учествовали у креирању простора на којем се игра баскет, па су дали подлогу и кош. Сада имамо другачији амбијент који је прилагодљив за овај спорт“, истакао је Топић.

Он је додао да ће турнир бити затворен сутра увече, када је предвиђена ревијална утакмица и хуманитарно шутирање за три поена, а организовали су и хуманитарну продају палачинки за помоћ у лијечењу суграђанина Милана Маџгаља.

Топић је захвалио општини Пале, граду Источно Сарајево, паљанским привредницима као и организацији „Ворлд вижн“ који су им помогли при организацији спортске манифестације.

Валентина Лучић, кћерка Богдана Лучића, захвалила је организаторима који се из године и годину труде да турнир буде све бољи, као и посјетиоцима што чувају успомену на њеног оца.

Учесник турнира Оливер Клачар са Пала рекао је да већ 10 година учествује на турниру који окупља квалитетне екипе и велики број људи, те да је велики значај одржавања меморијалних турнира због млађих нараштаја јер они треба да уче о људима који су дали допринос за развој спорта, општине и мјесне заједнице.

Турнир се одржава на меморијално спортско-рекреативном комплексу „Станица Пале“.

Организатор је Мјесна заједница Станица Пале, а покровитељ манифестације општина Пале.

/Срна/