ПАЛЕ- Милинковићева промовише Пале у Милану

205

Начелник општине Пале Бошко Југовић организовао је данас пријем за суграђанку Марију Ану Милинковић, која је са Фудбалским клубом „Интер“ из Милана потписала највреднији уговор у историји женског фудбала у БиХ, те јој честитао за успјех којим промовише и ову локалну заједницу.

Југовић је честитао Милинковићевој за успјех и истакао да је општина Пале поносна на њу, те јој уручио јој слику.

„Она од пете године тренира фудбал, а са 19 година успјела је да оде у репрезентативнан клуб „Интнер`. Данашњи пријем је најмање што она заслужује“, изјавио је Југовић новинарима.

Југовић је захвално свима који су били уз Марију Ану која ће сигурно све обрадовати новим успјесима.

Према његовим ријечима, општина Пале много улаже у спорт у спортске клубове који промовишу локалну заједницу на најбољи начин.

Он је истакао да је Милинковићева амбициозна и жели да напредује, а такав јој је и брат који се бави плесом.

Руководство општине Пале пожелило је Марију Ани много здравља, среће и успјеха у даљој каријери.

Деветнаестогодишња Марија Ана Милинковиће каже да се бави фудбалом око 15 година и да је сањала да игра у Барселони, али је ипак задовољна што иде у један од најбољих клубова у Европи.

„То ми је прва станица послије СФК Сарајево. Надам се да нећу ту стати“, изјавила је Милинковићева.

Она је подсјетила да је са фудбалом почела у фудбалском клубовима „Олимп“ и „Романија“ са Пала, те се захвалила тренерима Браниславу Радичићу, Владимиру Ковачевићу и Срећку Вуксановићу што су учествовали у њеним првим фудбалским корацима.

Играјући за СФК „Сарајево“ Марија Ана Милинковић је три године проглашавана за најбољу младу фудбалерку Премијер лиге БиХ.

/Срна/