ПАЛЕ- Младе плесачице окићене медаљама сањају Европско првенство

331

Плесни клуб „МБ денс“ са Пала у својим редовима има и Лану Пољаковић и Иву Божић, које су се током осам година тренирања окитиле са по више од 30 медаља, већином златних.

Лана и Ива су дугогодишњи прваци БиХ у дуо диско-денсу.

Тринаестогодишња Лана Пољаковић плес тренира од пете године, а како каже, није ни слутила да ће јој постати дио свакодневице.

„Сада имам 32 медаље, од којих је већина златних“, изјавила је Пољаковићева Срни и напоменула да јој је у великој мјери у усавршавању технике помогла тренер Марина Маринковић која са члановима Клуба гради другарски однос.

Пољаковићевој је тренутно највећи циљ одлазак на Европско првенство, док јој је сан да постане тренер и своју љубав према плесу преноси на остале.

Четрнаестогодишња Ива Божић плес тренира већ осам година, а данас се на њеном зиду налазе 33 медаље, од којих су већина златне.

И Ивин сан је да наступи на европском првенству и другим већим такмичењима.

Предсједник Плесног клуба „МБ денс“ Марина Маринковић рекла је да трупу чини 35 чланова на Палама и 25 у Мокром. Она каже да су чланови овог клуба учествовали на многим такмичењима и освојили многобројне медаље, пехаре за диско-денс, хип-хоп и стрит денс шоу.

Маринковићева је нагласила да плес има вишеструке утицаје на физичко здравље, не само да обликује тијело и одржава кондицију, него побољшава држање, ојачава имунолошки систем и тонус мишића, али и опушта, чини људе веселим, задовољним, смањује напетост, стрес, утиче на квалитет сна.

Плесни клуб „МБ денс“ са Пала, који је и члан и Савеза модерних плесова БиХ, представио је 28. маја на првом Сајму спорта у овој локалној заједници своје вјештине и освојене медаље и пехаре.

Маринковићева је оцијенила да су дјеца уживала у Сајму спорта, у оквиру којег су имала и дружење и предавање прослављеног српског одбојкаша Владимира Вање Грбића, те навела да оваквих сајмова треба бити што више јер ту малишани уче нормалне вриједности, али и да буду здравији и комуникативнији.

На подручју општине Пале има 1.600 младих спортиста у 29 клубова.

/Срна/