ПАЛЕ- На Палама представљена нова дигитална платформа и „Вибер“ заједница

268

Нова дигитална платформа и „Вибер“ заједница Привредне коморе Републике Српске, развијене с циљем унапређења информисаности привредника и комуникације са коморским системом, представљена је данас на Палама.

Руководилац Центра за управљање пројектима и анализе у Привредној комори Републике Српске Оливера Радић изјавила је новинарима да ће привредници кориштењем дигиталне платформе „ИнфоБиз ПКРС“ и „Вибер“ заједнице бити у могућности да се на бржи и једноставнији начин информишу и учествују у активностима Коморе.

Радићева је навела да ће корисници ове платформе на једном мјесту имати преглед свих важећих прописа и прописа који су у процедури доношења, а значајни за привреду.

Она је рекла да платформа омогућава и онлајн едукације у вези са унапређењем пословања, као и организовање онлајн састанака привредника с циљем унапређења знања и вјештина.

„Привредници имају и могућност да једноставно дођу до информација, отворених позива за пријаву и учешће које су објавиле институције, локалне заједнице, европски и други међународни финансијски фондови“, истакла је Радићева и додала да је циљ развоја платформе унапређење информисања малих и средњих предузећа и услуга Коморе.

Радићева је навела да је платформа развијена кроз пројекат „Креирање подршке/хелп деск за одржавање и унапређење пословања малих и средњих предузећа“, који суфинансира ЕУ и Њемачко друштво за технички развој и сарадњу /ГИЗ/ кроз програм „ЕУ за бизнис опоравак“ /ЕУ4Бусинесс Рецоверy/.

Према њеним ријечима, осим платформе, битна је и „Вибер“ заједница Привредне коморе Републике Српске, а циљ је да се привредна друштва укључе у ову заједницу и добију све информације о важним сегментима њиховог пословања.

Начелник општине Пале Бошко Југовић оцијенио је веома значајном презентацију нове дигиталне платформе и „Вибер“ заједнице „ИнфоБиз ПКРС“ за рад малих и средњих предузећа у овој локалној заједници.

„Ова апликација има за циљ да се локални привредници, мала и средња предузећа, укључе на вријеме и да дају своје примједбе и сугестије, поготово у моменту израде законске регулативе. Још није касно да се изврше одређене корекције у случају да постоје недоречености и недостаци“, истакао је Југовић.

Југовић је захвалио Привредној комори Републике Српске за подршку привреди, а посебно подручној Привредној комори Источно Сарајево за све напоре које су учинили на стварању доброг пословног амбијента за привреднике на подручју града.

/Срна/