ПАЛЕ- Одбојкашице Србије одржале отворени тренинг за публику

206

Женска одбојкашка репрезентација Србије, која је актуелни првак свијета, вицешампион Европе и носилац бронзане медаље са Олимпијских игара 2021. године, одржала је отворени тренинг за публику на Палама, гдје се под вођством селектора Ђованија Гвидетија припремају за међународне наступе.

Гвидети је изјавио да му је задовољство бити на Палама, да су организација, услови у дворани, теретани и хотелу на високом новоу јер имају све што је потребно, те да су људи јако гостољубиви.

Он је рекао новинарима да тренирају много, да очекују највише домете на такмичењима која им предстоје, те да је циљ Србије златна медаља са Европског првенства и пласман на Олимпијске игре.

Отвореном тренингу присуствовао је и начелник општине Пале Бошко Југовић који је рекао да му је драго што су одбојкашице задовољне условима.

„Дворана Пеки у којој се припремају пружа идеалне услове и то је за сваку похвалу. Успјели смо обезбједити све што је одбојкашицама Србије потребно. Разговарали смо са најбољом одбојкашицом свијета Тијаном Бошковић, која је пуна утисака, и нама је част да имамо овакве звијезде на нашој територији“, истакао је Југовић.

Он је навео да се нада да ће одбојкашице понијети лијепе утиске са Пала, те додао да је битно да нижу побједе и донесу златну медаљу са такмичења која им престоје.

Репрезентативац Србије Катарина Лазовић рекла је да влада добра атмосфера између одбојкашица, да очекују да ће на предстојећим такмичењима освојити медаље јер напорно тренирају.

Лазовићева је додала да је на Палама увијек лијепо и да се осјећају као код куће.

Седамнаест одбојкашица репрезентације Србије стигло је 17. јула на Пале гдје ће до петка, 28. јула, обавити основни дио припрема за овогодишње Европско првенство и квалификације за Олимпијске игре 2024.године.

Одбојкашице Србије по четврти пут долазе на припреме на Пале.

/Срна/